Israel är skamlös

Efter mycket hård press från USA så lovade Israel ett 10-månaders byggstopp av bosättningar på ockuperad mark för att få igång fredssamtalen med Palestinierna.

Så idag, samtidigt som USA gick ut och berättade att Israel och Palestinierna har gått med på att hålla indirekta samtal med varandra, så går Israel ut och berättar att man har gett klartecken att bygga 112 nya bostäder på ockuperad mark.

Israels miljöminister Gilan Erdan, säger att det är ”ett undantag”.

Ett undantag?

Kan Israel bli mer skamlös?

Gång på gång visar Israel att man inte är intresserade av fred. Deras ord och löften är inte värda någonting.

Det är dags att omvärlden griper in militärt i denna konflikt och tvingar Israel att stoppa byggandet av illegala bosättningar på ockuperad mark och tvingar Israel att dra sig tillbaka till 1967 års gränser. Detta borde ha gjorts för länge sedan redan.

[BBC News] [DN]

Annonser

2 reaktioner på ”Israel är skamlös

  1. du borde skämmas, ett påstående som du gör är i linje med araberna som vill döda och kasta judarna i havet. Hur blind får man bli egentligen???

  2. Javisst, om man tycker att de högerextrema och ultranationalistiska Israeliska politikerna beter sig skamlöst i och med att dom vägrar att sluta bygga bosättningar på ockuperad mark vilket är olagligt enligt gällande internationella krigslagar, och om man tycker att Israel ska dra sig tillbaka från ockuperad mark (vilket FN och hela omvärlden kräver) samt respektera människors grundläggande mänskliga rättigheter, så är det i linje med att man vill ”döda och kasta judar i havet”.

    Man tar sig för pannan.

Kommentarer inaktiverade.