De styrande i Malmö har misslyckats totalt

Jag kan bara konstatera att de styrande i Malmö har misslyckats totalt. De ska ta konsekvenserna av sitt totala misslyckande och avgå redan idag.

Rosengård idag påminner om 70- och 80-talets Bronx/NYC och Los Angeles etc, i USA. Områden och stadsdelar som myndigheterna har låtit förfalla. Arbetslöshet, droger och gängkriminalitet härskar. Bronx och vissa områden i Los Angeles var områden som folk i allmänhet undvek. Att som icke svart eller icke hispanic ta sig in i dessa områden kunde innebära en fara för liv och hälsa. Så fort myndighetspersoner visade sig i form av polis så blev dessa myndighetsrepresentanter attackerade och fick saker kastade mot sig samt sina bilar förstörda – precis som i Rosengård i 2010-talets Sverige.

Rosengård har förfallit eftersom de styrande i Malmö själva har förfallit. Trötta, handlingsförlamade politiker vars enda intresse verkar vara att sitta och sova på sina kontorsstolar och inkassera lön varje månad och …gud vet vad dom gör om dagarna(?) – petar sig i näsan och surfar på Internet kanske? Att arbeta och ta ansvar för den kommun och stadsdel som dom är anställda av finns inte.

[DN] [DN] [DN] [SvD]

Annonser

14 reaktioner på ”De styrande i Malmö har misslyckats totalt

 1. Kan inte dessa ungdommar som bevisligen inte gillar Sverige flytta tillbaka.

 2. Lösningen känns inte speciellt komplicerad. Stenkastning kan jämföras med mordförsök och därför bemötas med verkanseld från polis. Det är hur stenkastning framgångsrikt hanteras i länderna stenkastarna kommer ifrån. Man kan se det som en primitiv form av kommunikation.

  ”Vi kastar sten och om ni inte gör oss väldigt illa så innebär det att ni accepterar det.”

  Verkanseld och utegångsförbud nattetid hjälper.

 3. Sture, en mer långsiktig lösning är ju naturligtvis att Rosengård rustas upp från förfallet. Att det satsas pengar på Rosengård. Att det skapas nya jobb och aktiviteter för ungdomar. Att samhället ser dessa människor som bor där som en tillgång istället för någonting som är främmande och farligt. Sverige har en del att lära från USA där tror jag.

  Samtidigt måste såklart polisen ha befogenheter att gripa stenkastande barn och ungdomar. Här räcker det kanske inte alltid med att man bara griper dom och kör hem dom till föräldrarna. Dessa barn och ungdomar måste lära sig vad som är rätt och fel. Det behövs nog både poliser, föräldrar och andra vuxna som är ute bland ungdomarna och visar dom att det inte är acceptabelt att man kastar sten eller bränner bilar. Sen finns det såklart även svenskar som inte har lärt sig vad som är rätt och fel, och det är inte bara ungdomar i Rosengård som det gäller.

  Men framförallt måste samhället ge ungdomar ett bättre alternativ än vad de kriminella gängen erbjuder. Dom behöver hjälp helt enkelt. Om inte samhället kan erbjuda det stöd och den särskilda hjälp dom behöver så skiter dessa ungdomar till slut i samhället också. Vilket vi ju kan se.

 4. Det är inte bara politiker som har misslyckats. Det är människorna, föräldrarna, ungdomarna som saboterar som har misslyckats i livet totalt.

 5. Nisse på Manpower,

  Jag har svårt att tänka mig att de ungdomar som kastar sten och bränner bilar är religiösa.

  Men visst, låt oss säga att vi förbjuder Islam. När någon kastar en sten nästa gång – vad ska vi förbjuda då tycker du?

  Är det inte bättre att förbjuda stenkastning? Fast å andra sidan så är ju stenkastning mot människor och annan egendom redan straffbart. Så vi behöver egentligen inte göra någonting annat än att lagföra de som kastar sten.

 6. Paramount
  Så det blir något slags utpressning; satsa mer på oss (dvs ge oss mer lägenheter, ge oss mer jobb, ge mer Pengar, ge oss mer av allt), annars kastar vi sten och svinar. Att få samma service som resten av medborgarna räcker tydligen inte.
  Det är väl inte direkt så som vårat samhälle byggts upp under årens lopp, eller hur?

 7. Det har lagts ner mycket pengar på Rosengård . Nya fritidsgårdar, idrottsplatser, planteringar , kulturprojekt, o.s.v. Den senaste tiden har man fått stänga p.g.a. hot mot personalen och vandalisering av lokalerna, så även på en förskola. Ca 25 anlagda bränder i garagen bara i år, sopor läggs i högar framför en del hus, o.s.v. Man kunde lika gärna kastat pengarna i sjön, för det mesta förstörs efterhand. Opposisionsrådet Anja Sonesson kritiserade häromdagen socialdemokraternas år av passivitet när det gäller ett aktivt arbeta mot segregation. Hon påpekade att antalet rån sedan 1995 ökat med 90 procent och att invånarna efterlyser en effektivare brottsbekämpning. Jag tror man måste ta hand om gängmedlemmarna, som är väl kända av polisen. Bort med dem från gatorna, till barnhem, ungdomshem, fängelse, allt efter ålder. Om de får hållas kan det snart sluta med att folk blir innebrända, räddningspersonal blir skadade av stenar o.s.v.

 8. Paramount: Det redan satsas betydligt mycket mer pengar på problemförorter än på de bostadsområden som inte tär på samhället. Detta trots att de förorter som bidrar med kriminalitet och arbetslöshet bidrar med _mindre_ skattepengar.

  Våra politiker belönar alltså de kriminella genom att ta resurser från de som sköter sig. Det är en ren utpressning man har gett vika för, och detta trots att kraven är väldigt vaga och ospecifika. Varför låter man stenkastarna tala för en hel förort?

  Eller för att parafrasera dig; Låt säga att vi ger dem ännu mer pengar i kultur-, sport- och fritidssatsningar, vad ska vi göra när någon kastar en sten nästa gång tycker du?

  Jag kan dock hålla med om att Sverige har en del att lära från USA. USA skulle aldrig släppa in den här typen av drägg från början. De har stenhårda krav på sina invandrare. Om man inte kan eller vill försörja sig så är man inte välkommen t ex. Och det är nog inte många av våra stenkastare eller deras föräldrar som uppfyller de kraven.

  Samhället ska förstås inte låtsas som att de som vill framstå som häftiga och farliga kriminella är lämpligare att anställa än de framställer sig själva. Det är något som hävdas ofta men här vill jag framhålla individens ansvar.

  Man kan inte skylla på diskriminering om man går klädd som en biltjuv från Bronx och har en attityd som Tony Montana. Allting börjar med invididen och det är ingen annan som får några fribiljetter utan att anstränga sig här i livet.

 9. Paramount,

  Har du satt dig i vad som står i koranen, hur grundaren levde, och vad som predikas till ungdomarna i moskeerna? Gör det, och fundera sedan på om stenkastarna är religiösa eller inte. Religiös är INTE lika med from och snäll.

  Islam är hatets ideologi, och ingen religion, utan en politisk samhällsomstörtande rörelse, på samma sätt som kommunism, nazism, fascism o.s.v.

 10. Jag tänkte bara lämna en snabb liten kommentar, främst till Sture. Jag sitter tyvärr inte på lösningen på detta problem och jag orkar inte riktigt sitta och filosofera över problemet ikväll, men…

  Nej vi ska inte belöna folk som bryter mot lagen. Men jag tror att samhället bör hjälpa och ge stöd åt ungdomar som befinner sig i riskzonen att hamna i kriminalitet. Detta görs ju såklart redan men tydligen inte tillräckligt. De ungdomar i t.ex. Rosengård som kastar sten behöver hjälp och stöd. Om dom inte får den hjälp och den stöd som dom behöver så kommer dom förr eller senare antagligen att bli grovt kriminella. Samhället vinner inte någonting på det. Med stöd och hjälp menar jag inte bara fritidsgårdar, idrottsplatser och kulturhus osv. Barnen och ungdomarna behöver vuxna människor som är närvarande i sina liv. Dom behöver få en uppfostran helt enkelt.

  Jag håller med dig om att individen har ett eget ansvar. Jag är ganska övertygad om att bara man vill så kan man få ett jobb, en inkomst och ett bra liv, även om man är invandrare och bor i Rosengård. Det handlar bara om vilja och attityd. Tyvärr så tänker man kanske inte så långt när man är barn eller tonåring – man lever för stunden liksom, och finns det ingen vuxen i närheten så springer man gärna ut på natten och söker spänning. Många barn uppfostrar sig själva idag, och då blir det som det blir.

 11. Paramount: Vuxna människor kan säkert vara en del av lösningen men de kan lika gärna vara en del av problemet. Var är stenkastarnas systrar när stenkastarna är ute och ränner? Varför är inte de också ute på natten och söker spänning?

  Jo, för att det redan finns vuxna i bilden. Föräldrar som förbjuder och förmanar sina döttrar. Varför har de inte samma järnkoll och samma krav på sina söner? Det är ju det som är viktigt för oss.

 12. Håller med paramount. Börja använda lagboken.
  Jag tror de flesta som bor i området skulle uppskatta att polisen införde nolltolerans.
  Jäkligt kul att vakna upp och upptäcka att någon snorunge eldat upp bilen.

Kommentarer inaktiverade.