Israel vill att Europa ser till att inga förnödenheter skickas till Gaza

Israel har varnat ett antal EU-länder att dom inte kommer att tillåta att EU-medborgare skickar  förnödenheter till den belägrade befolkningen i Gaza.

Israel beskriver dessa hjälpsändningar som ”provokativa” och ”i strid med Israelisk lag”.

Var det inte Adolf Hitler och Nazi-Tyskland som också varnade människor från att skicka hjälp till koncentrationslägren?

The Free Gaza Movement säger: ”Israels skrämseltaktik kommer inte att stoppa oss: första fartyget sätter segel mot Gaza!”

London – 14 May 2010 – At 22:45 local time tonight, the MV Rachel Corrie, a 1200-ton cargo ship, part of the eight-vessel Freedom Flotilla, set sail from Ireland on its way to the Mediterranean Sea. There, ships from Turkey and Greece will join her, then sail to Gaza. – freegaza.org

Frågan är om Israel kommer att stoppa Rachel Corrie igen?

[Haaretz] [DN] [SvD]
Annonser

7 reaktioner på ”Israel vill att Europa ser till att inga förnödenheter skickas till Gaza

 1. Visar tydligt vad för slags stat Israel är: apartheid, nazism,folkmördare i samma röra. Äckligt.

 2. Ja, att ge människor som har suttit belägrade i 3 år mat, medicin och kläder – det tycker Israel är provokativt.

  Man finner inga ord.

 3. Det finns överhuvudtaget ingen brist på varken mat eller medecin i Gaza, detta efter en rapport från FN

  1. lol… Jag vet inte vad du pratar om för ”rapport från FN”, Paul Rimpler?

   UNICEF, WHO och i stort sett alla, utom just Israel då naturligtvis, säger att det råder brist på mat, medicin och andra förnödenheter i Gaza.

   Situationen i Gaza beskrivs som en humanitär kris. Hälften av Gazas 1,5 miljoner invånare är barn och en tiondel av dessa är undernärda. 75,000 barn i Gaza lider av undernäring alltså, och att tro att resten av befolkningen då är välmående är befängt.

   Gazas ekonomi har kollapsat, dricksvattnet är nästan odrickbart pga höga nitrathalter, och den lilla sjukvård som finns räcker inte till eftersom man saknar det mesta. 15 av Gazas 27 sjukhus blev dessutom sönderbombade av Israel under Israels offensiv ”Gjutet Bly”.

   http://www.salon.com/news/opinion/feature/2010/01/21/gaza_blockade

   http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/CB9A27EF05BB52408525759F0061B366

   http://unispal.un.org/unispal.nsf/47d4e277b48d9d3685256ddc00612265/80e8238d765e5fb7852576b1004ec498?OpenDocument

   Att kollektiv bestraffa en civilbefolkning på detta sätt som Israel gör är ett allvarligt brott mot krigets lagar och mot Internationell lag enligt Artikel 33 i 4:e Genevekonventionen:

   No protected person may be punished for an offense he or she has not personally committed. Collective penalties and likewise all measures of intimidation or of terrorism are prohibited.

   Pillage is prohibited.

   Reprisals against protected persons and their property are prohibited.

   Det kommer en dag då Israel kommer att ställas till svars för sina krigsbrott och andra brott mot mänskligheten.

 4. Grundproblemet är religionen! Religionen och vinstintresset. Klart som fan att det finns aktörer både på den israeliska sidan och den palestinska sidan som vinner jävligt mycket på att våldet fortsätter och som genom att hävda att man har en ”gudomlig rätt” till området(:na) så får man döda och skjuta på allt och alla.

  Religionen då som instution, eller som maktmedel. Instutionen religion är ju och har alltid varit ett verktyg där man finner ursäkter och argument för död, förstörelse och förtryck.

 5. Min lösning är att bomba Gaza och Jerusalem med kärnvapen så att ingen kan bo där. Sedan kan dem fortsätta förklara området som heligt.

 6. Förstår verkligen inte hur ett folk som lidit så mkt under 2 världskriget gör exakt det samma mot andra. Gaza är nutidens auswitch.

  Staten Israel är nutidens Natzi tyskland

Kommentarer inaktiverade.