Israel – de nya nazisterna?

Israels blockad av Gaza är ett flagrant brott mot internationella krigslagar eftersom en civilbefolkning drabbas av blockaden. Likt Nazi-Tyskland så sysslar Israel med kollektiv bestraffning av en hel civilbefolkning. I 3 år har det pågått nu.

Palestiniernas vardag.

Idag kallade Israel till sig den svenske ambassadören Elisabet Borsiin Bonnier för att klargöra att Israel tycker att det är en, citat ”absolut provokation”, att sända humanitär hjälp till civilbefolkningen i Gaza.

UNICEF, WHO (World Health Organization) och i stort sett alla, utom just Israel då naturligtvis, säger att det råder brist på mat, medicin och andra förnödenheter i Gaza.

Situationen i Gaza är en humanitär kris. Det är alla överens om. Alla utom Israel. Hälften av Gazas 1,5 miljoner invånare är dessutom barn! och en tiondel av dessa är undernärda. 75,000 barn i Gaza lider av undernäring alltså.

Att sända humanitär hjälp och andra förnödenheter som kan hjälpa till att förbättra vardagen för civilbefolkningen – det tycker Israel är en ”absolut provokation”.

Israel menar också att man betraktar det som ett brott mot internationell lag att sända humanitär hjälp till den belägrade civilbefolkningen. Var får den sionistiska regimen i Israel alla oförskämdheter ifrån? Det är inget brott mot några som helst lagar att sända humanitär hjälp till en undernärd civilbefolkning i ett krigsområde! Tvärtom, vi är alla skyldiga att sända humanitär hjälp. Enligt krigets lagar är Israel dessutom skyldiga att se till att civilbefolkningen inte drabbas eller blir lidande. Men detta är någonting som Israel skiter fullständigt i alltså.

Och sen att Israel har fräckheten att påstå att det är ett brott mot internationell lag att sända humanitär hjälp samtidigt som man själv bryter systematiskt mot alla tänkbara internationell lagar och konventioner.  Man finner inga ord för att beskriva det Israel håller på med.

Okej! Vi i västvärlden kanske ska lägga detta på minne nästa gång det kanske råkar vara judar som är offer igen och som sitter inspärrade och undernärda i ghetton.

World Health Organization – Gaza Health Fact Sheet

UNICEF

[DN] [DN] [SvD]

Annonser

10 reaktioner på ”Israel – de nya nazisterna?

 1. Du tycker att blockaden av Gaza (Isreal släpper in massor med transporter, både livsmedel och drivmedel) är att jämföra med förintelsen av 6 miljoner judar?

  1. Även om Israel släpper in en del humanitär hjälp så är det långt ifrån tillräckligt. Jag rekommenderar dig att ta del av bland annat UNICEF’s och WHO’s rapporter som klart och tydligt säger att den hjälp som Israel tillåter komma in till Gaza inte räcker till. Det är ju därför 10% av befolkningen lider av undernäring! Sen behöver en stat inte ta död på 6 miljoner människor för att liknas vid att vara nazister. Det räcker gott och väl med vad Israel sysslar med idag. För jag garanterar dig att om rollerna hade varit ombytta – dvs om det var judar som satt inspärrade och undernärda i flyktingläger och som blev beskjutna med missiler och artilleri ifall dom motsatte sig behandlingen – då hade dom kallat förövarna för nazister.

 2. Grattis, begränsad blockad av fientligt område (hamas som representerar palaraberna har utplåning av Israel på sitt program) är det samma som Förintelse. Det gäller att samtidigt som man demoniserar den enda demokratin i Mellanöstern, trivialisera Förintelse. Klockren antisemitism.

 3. Du menar att Israel förhindrar förnödenheter?

  Visst är det kul att det är Israels fel (den enda demokratin) att inv i Gaza sitter på röven och enbart tar emot hjälp. Det går att göra något åt sin situation. Hur kommer det sig att dom inte tillverkar någonting, att dom inte skapar något av värde. Hur ska dom kunna existera genom att enbart ta emot hjälp.

  Båtarna som går dit har med sig journalister. Varför? Det här är ingen hjälp till Gaza, det här är ett jippo som är skapat av…..

  Du som kan så mycket om det här. Kan inte du berätta lite om organisationerna som ligger bakom. Vad har dom för syn på Israel? För det är väl inte så att det här kommer från Israelkritiska grupper. För om det skulle vara så kan man ju faktiskt tro att det inte handlar om förnödenheter utan att det är…

  Snälla, berätta om grupperna bakom.

  1. Ja, om Israel stoppar hjälpsändningar till den belägrade civilbefolkningen så förhindrar Israel förnödenheter. Menar du att Israel INTE förhindrar förnödenheterna att komma fram om Israel stoppar hjälpsändningarna?

   Som sagt, Israel är ingen riktig demokrati. Israel är en apartheidstat som styrs av ultra-nationalister långt ut på högerkanten. Nationalism och rasism genomsyrar hela Israel, framförallt i bosättarrörelsen som håller resten av Israelerna som gisslan med sin politik, och driver på konflikten.

   Du säger att det går att göra någonting åt sin situation och inte enbart ”sitta och ta emot hjälp”. Jag kanske kan upplysa dig om att Israel har belägrat Gaza i 3 år. Israel släpper inte in något byggmaterial överhuvudtaget. Israel har jämnat all infrastruktur med marken och under operationen ”Gjutet Bly” så bombade Israel 15 av Gazas 27 sjukhus sönder och samman och 43 av Gazas 110 vårdcentraler. Den mat och medicin som har släppts in till Gaza räcker inte på långa vägar för att förhindra den undernäring och misär som civilbefolkningen lider av, enligt FN, UNICEF och World Health Organization.

   Hur tänker Du dig att dom kan göra något åt sin situation när dom är belägrade av Mellanösterns starkaste och mest aggressiva militärmakt? När Gazas ekonomi har kollapsat, när det inte finns byggmaterial, och när det inte finns tillräckligt med mat, mediciner och sjukvård? Det som EU och USA m.fl. har byggt upp i Palestina (med våra skattepengar) – har Israel snabbt bombat sönder. Så fort det byggs någonting som förbättrar levnadsstandarden för dessa människor så känner sig Israel tvungen att förstöra detta eftersom man tycker att det är ”infrastructure of terrorism”.

   Varför gjorde inte människorna i flykting- och fånglägren på Balkan någonting åt sin situation istället för att bara ”sitta där” som du beskriver det? Varför gjorde inte människor i flykting- och fånglägren under andra världskriget någonting åt sin situation istället för att bara ”sitta där och ta emot hjälp”? Varför?

   Ja, såklart att båtarna har med sig journalister. Varför skulle dom inte ha det? Det är bra att det finns frihetsälskande människor som vill dokumentera denna händelse. Men jag förstår att man i Israel känner obehag för journalister som kan berätta för världen hur regimen i Israel beter sig.

   Organisationen bakom denna hjälpsändning är The Free Gaza Movement. Sen om dom är kritiska till regimen i Israel så betyder ju det bara att dom har sunt förnuft och har förmåga att känna empati och medmänsklighet, samt att dom är emot apartheid och brutal militär ockupation och förtryck av civila. Det är väl varenda människa som har sitt sunda förnuft kvar emot? Om man inte är kritisk till regimen i Israel och allt vad den har gjort de senaste 40 åren – ja, då är man inte mänsklig.

 4. @lubbe ferrysson
  Israel är inte en demokrati!

  /en stolt antisemit (om kritik är antisemitism)

 5. Till paramount.
  Man kan alltså inte göra någonting åt sin situation?

  Tror du verkligen så lite om dom boende i Gaza?
  Är dom dumma?
  Är dom… man kan fortsätta länge.

  Varför tror vänsterflummare hela tiden att bara för att en människa är mörk i hyn så är denne dum i huvudet och behöver tas om hand. Hade det varit amerikaner så hade dom väl fått ordna det själva?

  1. Kalle,

   Vem påstår att dom är dumma? Jo du.

   Flyktingarna i Gaza behöver hjälp för att förbättra sin situation som dom befinner sig i. Omvärlden är överrens om att det som i ett steg skulle hjälpa oerhört mycket är om Israel omedelbart häver blockaden av Gaza. Ta gärna del av de oberoende rapporter som finns som berättar om den humanitära kris som råder i Gaza – med brist på mediciner, läkemedel och medicinsk utrustning, brist på mat, brist på vatten, brist på byggnadsmaterial och en ekonomi som inte finns.

   ”Hade det varit amerikaner så hade dom väl fått ordna det själva” säger du. Men tydligen, eftersom dom råkar vara Palestinier (kristna och muslimska) så får dom ordna det själva.

   Ska dom gräva och bygga med kniv och gaffel? Ska dom dricka förgiftat vatten? Allt medan dom är undernärda och Israel dödar folk som försöker att hjälpa? Dessutom, så fort det byggs någonting i Gaza så är Israel där och bombar sönder det. Vad är det för mening att bygga någonting då?

   Omvärlden måste ingripa mot Israel så att det kan bli en verklig och rättvis fred i området.

Kommentarer inaktiverade.