Hjälpsändningar saboteras och störs avsiktligt av Israel

FN:s och andra internationella hjälporganisationers hjälpinsatser som riktar sig till lidande och undernärda barn saboteras, störs och i vissa fall stoppas.

Nej, inte av Al-Qaida och inte av Talibanerna. Den humanitära hjälpen saboteras och störs avsiktligt av den ultra-nationalistiska och sionistiska regimen i Israel.

FN har nyligen släppt en 25-sidig rapport där man beskriver  hur Israeliska myndigheter medvetet och avsiktligt försvårar och saboterar hjälpinsatser för civilbefolkningen i Gaza och på Västbanken.

Man kan bara konstatera att Israel är en skam för mänskligheten samt att dom inte är ett dugg bättre än sina motståndare. Om omvärlden kan terroriststämpla och avbryta alla kontakter med Hamas så bör vi även – för att vara rättvisa och balanserade och för att inte ensidigt bara peka ut Hamas som de onda –  avbryta alla kontakter och allt samarbete med Israel också.

[DN] [DN] [DN] [DN] [DN] [SvD] [SvD] [SvD] [SvD] [Sydsvenskan]

Annonser

6 reaktioner på ”Hjälpsändningar saboteras och störs avsiktligt av Israel

 1. Utgiven av FN Watch-at 18 maj 2010 i Libyen.
  Chocken av Libyens valet till FN: s råd för mänskliga rättigheter i torsdags fortsätter att genljuda i hela världen.
  I Europa rapporterade idag Frankrike 24 nyhetskanal att FN: s höjning av Qadafi regimen ”har mötts av upprördhet världen över och är ekade på nätet.” Berlins Morgen Post, Tysklands näst mest lästa dagstidning, kallade det en ”framgång för Muammar Qadafi”, och rapporterade att ”grupper för mänskliga rättigheter är bestörta.” Schweiz 20 Minuten, landets mest lästa dagligen, noteras att Libyen fortfarande äger schweiziska gisslan Max goldi, och att vissa anser att FN: s råd ”en kartell av förövarna ”som gör att ingenting som kan vara skadligt för deras befogenheter är ännu diskuteras mycket mindre beslutat.”
  I Amerika, huvudnumret i Associated Press deras berättelse, ”UN väljer rättigheter kränker till rådet för mänskliga rättigheter.” The New York Daily News kritiserat det faktum att ”Amerika inte ledde till att en röst i fördömelse.” The New York Daily Sun kommenterade att ”Det var liten den amerikanske ambassadören här, Susan Rice, skulle kunna göra idag för att stoppa generalförsamling röstar Libyen och andra kända rättigheter missbrukare för en plats i rådet för mänskliga rättigheter, men i stället för att uttrycka ilska, valde hon att hylla FN: s minst berömvärd kropp.

  1. Vad vill du säga med det här? För det första är din svenska bedrövlig. För det andra sitter även Kina och Ryssland i FN’s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC). Två länder som inte precis är välkända för att respektera mänskliga rättigheter. Om dessa två länder kan sitta i rådet så varför kan inte Libyen göra det också? Vad är skillnaden? Är det bara för att Libyen råkar vara ett Arabsikt land som du vill stänga dom ute?

 2. Det är ingen hjälpinsats, det bara ett sätt att fortsätta konflikten med Israel. Israel för in all mat och medicin Gaza behöver trots att man ligger i krig med dem. Varför för man inte ”hjälpen” via Egypten???!! Varför beskjuter inte Hamas Egypten för att de blockerar Gaza. Tänk lite innan du skriver smörja i din blogg!

  1. Enligt FN, UNICEF och WHO så för Israel inte på långa vägar in all den mat och medicin som befolkningen i Gaza behöver. Läs de oberoende rapporter som finns innan du skriver din smörja och lögner på min blogg, tack.

 3. Rätt kul att Hamas vägrar ta emot den lastbilskaravan Israel har kört med gods från båtarna till Gazagränsen! Den mesta medicinen utgången. Det säger liksom allt. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/hamas-blocking-entry-of-flotilla-aid-into-gaza-1.293943

  Israel kör in humanitär hjälp, inte lyxvaror och de har ingen som helst skyldighet enligt internationell lag att göra ett dugg för att hjälpa sin deklarerade fiende som har skjutit mer än 350 raketer mot judiska kvinnor och barn sedan senaste stilleståndet!

  Tipsa FN om att där också finns en gräns till Egypten – eller är det inte lika roligt för dess tjänstemän att slå runt i Sinai som i Tel Aviv?

Kommentarer inaktiverade.