Israel fortsätter att trotsa världssamfundet

Åter igen visar Israel att man inte vill vara en del av världssamfundet. Israel vill vara en ociviliserad skurkstat.

Trots att omvärlden och FN’s Säkerhetsråd har reagerat kraftfullt och krävt att Israel genast ska häva blockaden av Gaza så tänker Israel inte göra det. Israel tänker också stoppa ytterligare ett fartyg med hjälpsändningar till Gaza. Israel vill fortsätta att bestraffa civilbefolkningen i Gazas flyktingläger. 1,5 miljoner människor varav hälften är barn ska svältas. 10% är redan kroniskt undernärda efter 3 års Israelisk blockad. FN, UNICEF och WHO och i stort sett hela omvärlden har sedan länge klassat situationen i Gaza som en humanitär katastrof. De enda som inte säger att det är en humanitär katastrof är skurk- och terroriststaten Israel – som inte vill vara en del av världssamfundet.

Om nu inte Israel vill spela efter de regler som alla vi andra i den civiliserade världen gör – varför ska EU och Sverige då ha något som helst samarbete och kontakter med Israel?

Säg upp Israels handelsavtal med EU.

Avbryt allt samarbete och alla kontakter med Israel.

Isolera Israel.

Man kan inte ha ett samarbete med skurkar och krigsförbrytare.

Dom vill ju ändå inte respektera världssamfundet, våra internationella lagar och regler, så varför ska vi erbjuda förmånliga handelsavtal och annat till skurkstaten Israel?

[DN] [DN] [DN] [DN] [Svd] [Svd] [Svd] [Svd] [Svd] [Svd]

Annonser

6 reaktioner på ”Israel fortsätter att trotsa världssamfundet

 1. ”Det finns inga kommentarer än…Sparka igång saker genom att fylla i formuläret nedan.”

  Inte konstigt att det finns inga kommentarer – hur kan man kommentera så naiv åsikt?

  Har du glömt att Egypten deltar i blockaden av Gaza, alltså varför skall man inte avbryta allt samarbete och alla kontakter med Egypten.
  Isolera Egypten?

  1. Vi vet ju alla att Egypten pressas hårt av skurkstaten Israel, samt av USA att hålla sin gräns mot Gaza blockerad. Trots detta så har Egypten idag öppnat sin gräns mot Gaza ”tills vidare”, enligt egyptiska säkerhetskällor till Reuters. Detta gör man som en följd av den internationella kritik som riktats mot Israels blockad av området.

 2. Du missar uppenbarligen ironin när du skriver att ”Man kan inte ha ett samarbete med skurkar och krigsförbrytare.” Detta eftersom samma argument används av Israel vis-a-vis det Hamas-styrda Gaza.

  1. Om vi kan terrorstämpla och isolera Hamas så bör vi även terrorstämpla och isolera Israel’s politiska partier/ledare och militärmakt. Något annat vore ju orättvist och obalanserat. Vi kan ju inte bara peka ut Hamas som terrorister.

   Dock ska vi självklart inte bestraffa civilbefolkningen i vare sig Israel eller Palestina.

 3. ”Hur Israel än gör blir det fe.l” Nej det stämmer inte. Israel kan häva blockaden mot Gaza och sluta behandla 1 miljon människor som om de vore skadliga husdjur.

 4. Ja ha då blir man kallad antisemitist eller nazi eller något annat!
  Jag bor inte i Sverige utan sitter på en bergstopp och studerar svensk media.
  En tanke slår mig. Har inte Sverige och Svenskarna varit lika blinda inför Israels terror regering nu som de var under nazist-Tysklands terrorverksamhet i Europa under 2 värds kriget?
  Varför är det så svår att se att något är fel när man tycker sig har rätt att döda lymlarna, som knackar hårt beväpnade terrorister i huvudet med påkar. Samt slänger en och annan sten mot en stridsvagn.
  Varför såg man inte att folk kom från de tyska koncentrationslägren till det heliga landet och genast byggde nya koncentrationsläger där man spärrade in folket som bodde i det land man nu fått som sitt?
  Hur kan vi som nation försvara Apartheid regeringen i Tel Aviv när vi stod upp emot den samma i Sydafrika?
  Kan det vara så tråkigt att vi fortfarande vill döva vårt dåliga nationella samvete?

Kommentarer inaktiverade.