Israels attack mot NATO och vildarna i Knesset

Vildar i Knesset

Återigen visar Israel vilka vildar dom är. Inte nog med att Israel förnekar en hel ockuperad befolkning deras grundläggande mänskliga rättigheter, och inte nog med att Israel begår sjöröveri – kapar hjälpsändningar, kidnappar människor, tar deras ägodelar, och dödar minst 9 st civila med skott i pannan – så bråkar och slåss man nu i Knesset också.

För övrigt så består den Israeliska regimen av extremister långt ut på högerkanten, representanter från bosättarrörelsen och ultranationalister. Inte den finaste samlingen av människor direkt. Man kan ju sammanfatta det med att säga att dom är rasister, terrorister och krigsförbrytare. Å andra sidan så är Hamas inte mycket bättre. Hamas är terrorstämplat av USA och EU. När ska vi vara rättvisa och terrorstämpla även den Israeliska regimen? Vi kan ju inte enbart terrorstämpla den ena parten – det är väldigt ensidigt. Hyckleri helt enkelt.

Hamas vägrar att ta emot hjälpsändningarna

Anledningen till att Hamas inte har tagit emot hjälpen än beror på att Hamas kräver av Israel att ALLA DELAR av hjälpsändningen ska levereras intakta till Gaza samt att alla aktivister som deltog i konvojen ska släppas. Inga orimliga krav eftersom kidnappning av EU-medborgare och andra nationaliteter är ett brott, liksom kapning och stöld av humanitär hjälp är ett brott. Det är sjöröveri. Israel ska inte beslagta byggnadsmaterial och andra förnödenheter. Hela hjälpsändningen ska levereras till Gaza.

Sen kan man självklart tycka att lite är bättre än ingenting. Men i det här fallet – om man skulle acceptera att endast ta emot en del av hjälpsändningen så godtar man ju i sådana fall den omänskliga blockaden som drabbar 1,5 miljoner människor varav hälften är barn. Men det kanske är ett pris som värt att betala? Det viktiga måste ju ändå vara att det kommer fram så mycket förnödenheter som möjligt till Gaza samtidigt som omvärlden måste kräva av Israel att blockaden hävs omedelbart, och om den inte hävs så måste omvärlden ingripa och med militärt våld se till att blockaden hävs.

Israels attack mot NATO

NATO:s stadga är kristallklar när det gäller skyldigheterna för sina medlemsstater i händelse av att en av avtalsparterna blir angripna. I det här fallet NATO-medlemmen Turkiets fartyg på internationellt vatten. Inte nog med att deras fartyg blev angripet, Turkiska och en Amerikansk medborgare sköts ihjäl, och Europeiska medborgare blev kidnappade.

Om pirater bordar ditt fartyg på internationellt vatten så har du rätt att försvara dig. Ingen skulle neka fartygen utanför Somalias kust denna rätt. USA och EU har t.o.m. sänt krigsfartyg till detta område för att skydda de civila fartygen mot piraterna. Om en väpnad grupp som tillhör en stats väpnade styrkor bordar ett fartyg på internationellt vatten, begår en massaker och kidnappar besättningen så är det inte bara ett brott mot internationell rätt utan också en krigshandling.

Så vad kommer NATO att göra?

Svaret är: Ingenting.

Israel har rätt att angripa EU-medborgare och skjuta ihjäl människor på internationellt vatten. De regler och lagar som alla vi andra civiliserade stater och människor måste följa och rätta oss efter – det behöver inte Israel göra. Israel står ovanför lagen. Om du inte håller med så är du troligtvis en antisemit och en hycklare, och du förtjänar troligtvis att avrättas.

Detta är den nya världsordningen.

[DN1] [DN2] [DN3] [DN4] [DN5] [DN6] [DN7] [SvD1] [SvD2] [SvD3] [SvD4] [SvD5] [SvD6]

Annonser

8 reaktioner på ”Israels attack mot NATO och vildarna i Knesset

 1. Det att Hamas vägrar ta emot hjälpsändningen (som sades vara så viktig för Gaza och som 600 människor riskerade sitt liv för…) visar väl att det var inte det saken gällde, utan tillfället att provokacera.

 2. Chattade med en israel som tydligen skulle varit med i någon organisation för hög intelligens. Tydligen var han för pro-eugeni men han tyckte att man skulle kalla det för anti-dysgenesi. Får ett verkligt osympatiskt intryck av israeler ju äldre jag blir. Innan blev jag förstås förbannad för att DN t e x passar på att kackla om att Israel skjutit ner något FNkontor när det senare alltid uppdagas att det parkerats några idioter med raketramper brevid. Eller som nu sist med skolan.. Kort och gott Bonnierpressen skriver lustigt nog aldrig särskilt gott om Israel. När det sjunker till deras nivåer kanske man kan börja diskutera om det inte handlar om semitisk sveksamhet. Eller samma jävla sensationalism för att få sälja lösnummer. I vilket fall så är dementierna som kommer senare särskilt väl upptryckta. Och palestinernas apande med raketskjutande över gränsen är ingen hit heller.
  Får se vad som gäller den här historien, om det är en massa lögn och antisemitiskt diktande. Judar, sionister verkar ju iaf ansättas av skit stup i kvarten av idioter och kravmaskiner så det är inte så konstigt om dom blir paranoida.

 3. Roligt att Israelhatare plötsligt har upptäckt att debatten i Knesset alltid är ytterst livlig med svenska mått mätt. Det har den varit i 60 år. Liksom i varenda gathörn i Israel.

  Har du aldrig slagits med de gamla tanterna där i snabbköpskön som försöker tränga före? Det är rätt kul, de har humor de också…..

  Att åla som en skadskjuten daggmask om Hamas idioti att ställa villkor för at ta emot hjälp – det visar att de inte alls behöver hjälpen och att de inte kunde bry sej mer om befolkningen där. Varför försöka förklara bort det?

  Att det var Turkiet som attackerade Israel tycks ingen h a upptäckt. Turkiet har hotat Israels regering med vapenmakt om de inte släpper fram båtarna, så där uppstår en autostrada för vapen in till Hamas. Där finns inga internationella regler som säger att Israel måste acceptera att bli attackerade av den allt äkande floden av vapen til Hamas. Möjligtvis mer än Goldstones Lag numro ett: ”judar må inte försvara sig.” Antagen och stadgad av FN.

 4. Ja du, ska vi ta det från början.

  Hamasmilisen är terrorstämpad därför att de som strategi systematiskt och medvetet siktar in sig mot civila mål och därför att de använder skolor och moskéer som vapenförråd och avfyrningsramper (vilket gör det rätt svårt för deras motståndare Israel att skjuta tillbaka utan att angripa sådana mål). Hamas har med våld (inte genom fria val som vissa hävdar) tagit makten på Gazaremsan.

  Hamasmilisen har förklarat krig mot Israel och säger att judarna måste utplånas eller underkasta sig Sharia innan det kan bli fred. Hamas och Israel har begått krigshandlingar (och krigsförbrytelser, dock främst Hamas) mot varandra och båda menar att krigstillstånd råder.

  Till krigsområdet anländer så en konvoj med Hamas sympatisörer och nyttiga idioter. Deras syfte sägs vara att föra in förnödenheter till Gazaborna. Det finns dock ingen anledning att göra på det sätt de gör eftersom Israel redan släpper igenom nödhjälp i form av mat och mediciner mm till Gazaborna. Flera internationella organisationer som FN, röda halvmånen, röda korset m fl organiserar sådana hjälpsändningar.

  Israel vill inte släppa igenom konvojen utan att kontrollera lasten däför att starka misstankar föreligger att konvojorganisatörerna som sympatiserar med Hamas försöker smuggla in vapen. Möjligheten finns dock också att planen med konvojen är att provocera fram en reaktion från Israel.

  Det senare visar sig förmodligen ha varit saken. Hamas sympatisörerna och vänster naivisterna struttar runt inför kamerorna och beklagar sig på hemskt övervåld när konvojen bordats på väg in i krigszonen.

  Sen till argumenten om NATO eller att Israel skulle ha angripit andra länder. Om ett lands medborgare hålls fängslad på ett rättsvidrigt sätt eller utsätts för övergrepp utomlands kan det land han/hon är medborgare i bedriva diplomatiska påtryckningar för att personen ska släppas på fri fot.

  Däremot, om du som medborgare i ett land beger dig in i en krigszon, och i synnerhet om du gör det för att stödja ena parten i kriget får du lite grann skylla dig själv.

  De turkiska Hamassympatisörer som dödades/fängslades gav sig in i krigszonen på eget bevåg för att stödja ena sidan i konflikten. Vad Turkiets islamistiska regering sedan gör är naturligtvis den regeringens sak. Men något anfall mot Turkiet/Nato har Israel inte gjort sig skyldigt till.

  1. Martin,

   Du har helt fel. Hamas vann visst det fria och demokratiska valet som hölls i Palestina 2006. Oberoende valobservatörer från bl.a. EU godkände valet som ett fritt och demokratiskt val.

   Troligtvis var det de mest fria och demokratiska valet i ett Arabland någonsin. Så kom inte här med dina lögner.

   Men naturligtvis kunde inte Israel acceptera att Hamas kom till makten. Israel och det korrupta Fatah (som naturligtvis ville vara kvar vid makten) startade därmed upplopp och attackerade Hamas-anhängare som sedan i sin tur svarade på attackerna. Det är Fatah med stöd av Israel och USA som med våld tog ifrån Hamas deras seger i det demokratiska valet och deras rätt att styra Palestina.

   Först utsätts Palestinierna för hårda påtryckningar från Israel, USA och EU att dom måste hålla fria och demokratiska val. När dom efter mycket om och men äntligen håller ett demokratiskt val så bestraffas befolkningen av Israel och USA.

   Du säger att Hamasmilisen har förklarat krig mot Israel. Det är deras rätt och plikt att försvara sig med alla till buds medel mot Israel eftersom deras land och deras folk befinner sig under en brutal militär ockupation av Israel. Israel har i över 40 år systematiskt lagt beslag på mer och mer av Palestiniernas mark för att bygga bosättningar och vägar som bara judar får gå/åka på. Nethanyahu sa nyligen själv att Israel har byggt bosättningar i över 40 år och att det tänker man fortsätta med.

   Hur tror sig Israelerna att denna politik kan leda till fred? Den Israeliska bosättningspolitik är allt annat än fredlig. Den är ett hinder för fred. Så länge Israelerna fortsätter att vräka Palestinska familjer från sina hem och riva deras hus för att istället låta judar från Europa och Ryssland att bosätta sig där så kommer det aldrig att bli fred.

   Ja, Hamas är terrorstämplat. Främst p.g.a de självmordsattacker som Hamas väpnade gren har utfört. Du har däremot fel när du påstår att Hamas systematiskt riktar in sig mot civila mål eftersom Hamas även attackerar Israeliska militära mål så fort tillfälle ges och när dom har möjlighet att göra det. Så, om vi kan terrorstämpla Hamas så bör vi även terrorstämpla Israel. Dessutom så är det Israel som har dödat fler civila än vad Hamas någonsin har gjort.

   Vi kan ju lika gärna säga att Israel systematiskt attackerar civila mål, människor och civila bostäder och infrastruktur, samt att Israel medvetet och systematiskt terroriserar en hel civilbefolkning. Inte enbart i Gaza (där civila attackerades och dödades av bl.a. vit fosforbomber) och på Västbanken – utan även i Libanon där bostadshus och civil infrastruktur medvetet bombades sönder och samman av Israels högteknologiska laserstyrda missiler. Sen har ju Israel självt också använt sig av Palestinska barn som levande sköldar när Israel gör intrång i Gaza.

   Angående Ship to Gaza och konvojen som blev attackerad av Israel så hade den två syften. Det främsta syftet var och är såklart att få Israel att häva blockaden mot Gaza eftersom den drabbar en hel civilbefolkning. Det säger ju arrangörerna själva. Det andra syftet var och är att föra in förnödenheter (även sådana förnödenheter som Israel stoppar alltså, såsom byggnadsmaterial och andra råvaror) till flyktingarna i Gaza. De humanitära hjälpsändningarna för inte in några vapen till området som du påstår. Det var ju hård kontroll på vad som fördes ombord på fartygen i alla hamnar som konvojen stannade till vid på väg till Gaza.

   Hela omvärlden är överens om att det råder en humanitär kris i Gaza. Israel för INTE in tillräckligt med förnödenheter, mat, läkemedel, medicinsk utrustning o.s.v, enligt FN, WHO, UNICEF och Israeliska människorättsorganisationer. Ta gärna del av de oberoende rapporter som finns. 10% av befolkningen i Gaza är kroniskt undernärda efter Israels mer än 3 år långa blockad, och hälften av Gazas befolkning är barn, för helvete. Dricksvattnet är näst intill odrickbart p.g.a höga nitratvärden, och någon ekonomi i Gaza existerar inte. När du säger att det inte finns någon anledning att föra in mer förnödenheter till Gaza så undrar jag vad du är för typ av människa? Du kanske rentav är utsänd av den Israeliska regimen för att sprida propaganda och hat mot undernärda barn och den lidande civilbefolkningen?

   http://www.salon.com/news/opinion/feature/2010/01/21/gaza_blockade

   http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/CB9A27EF05BB52408525759F0061B366

   http://unispal.un.org/unispal.nsf/47d4e277b48d9d3685256ddc00612265/80e8238d765e5fb7852576b1004ec498?OpenDocument

   Du säger sen att om ett lands medborgare beger sin in i en krigszon för att stödja den ena eller andra parten så får denne skylla sig själv. Ja det kan tyckas. Däremot om multinationella humanitära hjälparbetare beger sig till en krigszon för att bistå en belägrad civilbefolkning med förnödenheter så är det de krigförande parternas SKYLDIGHET att skydda de humanitära hjälparbetarna och se till att biståndet i sin helhet når civilbefolkningen! Särskilt som ockupationsmakt (Israel) så är man skyldig till detta. Krigets lagar ser ut så.

 5. Ryssland, Turkiet, etc anser inte Hamas vara terrorister. Det tyckte inte heller USA fram till för några år sen, då AIPAC terrorstämplade Hamas. Jag tror det var AIPAC lakejen George Bush som genomfördet det? Den israeliska lobbyn har enorm makt i Vita Huset, googla på AIPAC och läs lite. Men undvik wikipedia, som grundades av israeler och admins är pro israeler och censurerar allt israel kritiskt:
  http://www.israelshamir.net/English/Eng37.htm

Kommentarer inaktiverade.