Sverigedemokraterna vill ha kompensation

Sverigedemokraterna (SD) vill ha kompensation av TV4 då TV4 inte vill hjälpa Sverigedemokraterna att bryta mot lagen. [DN]

Lagen i det här fallet är lagen om Hets mot folkgrupp samt demokratiparagrafen i radio- och TV-lagen.

Så här säger lagen om Hets mot folkgrupp:

16 kap. 8 §  Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.

Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om meddelandet haft ett särskilt hotfullt eller kränkande innehåll och spritts till ett stort antal personer på ett sätt som varit ägnat att väcka betydande uppmärksamhet. Lag (2002:800).

https://lagen.nu/1962:700#K16P8

Jag har själv sett Sverigedemokraternas reklamfilm som Anders Königsson på mediebolaget Alome har producerat, och jag tycker att den är ganska så smaklös. Jag tycker att TV4 gör rätt i att inte sända filmen, då den inte bidrar till något annat än en fortsatt hatkampanj mot invandrare och mot muslimer i synnerhet. Ni kan ju tänka er själva om det istället för muslimer hade varit judar som målades ut som ett hot i Sverigedemokraternas reklamfilm – självklart hade filmen stoppats då, och därför bör den även stoppas nu.

Jag vet inte hur dom tänker hos Sverigedemokraterna? Men känner dom inte till TV4’s kampanj Nollrasism? Detta är en kampanj mot rasism och främlingsfientlighet som TV4 har drivit i 13 år nu. Men Sverigedemokraterna trodde alltså trots detta att TV4 skulle sända en reklamfilm som hetsar mot folkgrupp och som bryter om demokratiparagrafen i radio- och TV-lagen ?

Enligt Jan Scherman, vd för TV4-gruppen, så var det ”inget komplicerat beslut”.

Sverigedemokraterna har dålig koll på fakta

Enligt Svenska Dagbladets faktakoll så har Sverigedemokraterna fel i påståendet att ”Sverige har drabbats av en ny våldtäktsvåg”.

Jimmie Åkesson rasar mot Fredrik Reinfeldt

Samtidigt rasar Jimmie Åkesson mot Statsminister Fredrik Reinfeldt då Reinfeldt ”varnade väljarna för att rösta på SD och hävdade att en vågmästarställning för Sverigedemokraterna skulle utgöra ett hot mot statsfinanserna.” – Sverigedemokraterna.se

Vågar du rösta på ett parti som har dålig koll på fakta samt driver en politik som skulle utgöra ett hot mot statsfinanserna? För att inte tala om ett parti som vill bryta mot demokratiparagrafer och andra demokratiska lagar.

Nej tack. Ge hellre din röst till Moderaterna eller något annat Alliansparti, eller varför inte till Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet?

[Sydsvenskan]

Annonser

2 reaktioner på ”Sverigedemokraterna vill ha kompensation

  1. SD är nog de mest ignoranta.. bra video Zark!

    Förresten, kunde inte kommentera på ditt inlägg ”att klä sig som man vill”, den var riktigt bra tycker jag. Jag blir alltid glad när jag ser att andra är emot sådant förbud. Jag själv bär ju niqab och är inte ens invandrare/utlänning utan svensk.. Det känns bra att det fortfarande finns vettiga människor ^^, finns nog mer vettiga än korkade bara det att de korkade får synas mer.

    Bra blogg, ha det fint /Amanda

Kommentarer inaktiverade.