Sverigedemokraternas människosyn

Sverigedemokraterna demonstrerar mot människors lika värde.

Sverigedemokraterna gillade inte att höra när biskop Eva Brunne talade om människors lika värde. Det måste ha gjort riktigt ont i Sverigedemokraterna att behöva lyssna till sådana extrema åsikter – så SD tågade helt enkelt ut från Storkyrkan i samlad trupp. Man får anta att dom hade marschkängorna på sig.

Sverigedemokraternas nazist- och hakkorsflagga från 1996 vågade dom inte ta med sig till kyrkan. Men vad gör det – ty i och med denna demonstration mot människors lika värde visar Sverigedemokraterna nu sitt rätta ansikte igen.

DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, Sydsvenskan

Annonser

14 reaktioner på ”Sverigedemokraternas människosyn

 1. Ärligt talat, vilket parti är för en helt obegränsad invandring? Varför ger Migrationsverket avslag på visum-ansökningar under vilka regeringar vi än haft? Varför finns det pass-polis på Arlanda om nu alla är välkomna att bosätta sig här och bli försörjda? Således måste alla riksdagspartier nu och historiskt vara främlingsfientliga.
  För övrigt, vad gör den mångkulturella riksdagen i kyrkan, vi har ingen statskyrka längre och har religionsfrihet?

  1. Vilket parti anser att alla människor inte har ett lika värde? Varför angriper Sverigedemokraterna bara invandrare och målar ut dom som ansvariga för all brottslighet när SD egentligen borde angripa och måla ut män som ansvariga för all kriminalitet, om man nu ska angripa kärnan till kriminaliteten såsom SD gör. För i grund och botten är det män som rånar, våldtar, dödar och misshandlar, etc. Men här är SD tysta.

   För övrigt, vad gör den mångkulturella riksdagen i kyrkan, vi har ingen statskyrka längre och har religionsfrihet?

   Det har väl med Svensk tradition att göra kan jag tänka mig – och det är väl någonting som Sverigedemokraterna vill bevara? Så egentligen betedde sig Sverigedemokraterna på ett väldigt osvenskt och antisvenskt sett när dom marscherade ut ur kyrkan.

 2. SYSTEMFEL!

  Många invandrare blir utnyttjade av (S) iver att locka till sig fler väljare.
  Problemet med (S) politik är att den dränerar landet på arbetstillfällen samt tvingar in människor i bidragsberoende.
  Flyttar man till ett annat land och lägger sin röst på ett välkänt ”bidragsparti” kommer ökad främlingsfientlighet som ett brev på posten!

 3. Visst finns det traditioner, men man frångår ju traditionen med skolavslutning i kyrkan. Således borde väl politikerna gå i bräschen här och göra allvar av att kyrka och stat är delade. Avskaffa även kyrkofullmäktige, vi har väl inga val till katolska kyrkan, judiska kyrkan, assyriska kyrkan etc etc i Sverige. Och, inget är cementerat, jag firar Jul med religiösa symboler, men vill inte ha husförhör av prästen.

 4. Man måste vara en mästare i dubbeltänk alternativt spela dum om man inte inser att när den socialdemokratiska biskopen hetsar till kamp mot främlingsfientliga rasister så menar hon SD. Om man nu dessutom håller med om att SD är rasister, då blir det ännu orimligare att missförstå? Eller är det för att kunna vidhålla denna logik: om man svartmålar någon utan att nämna namn, och den personen lämnar området, ja då är det inte svartmålning utan sanning! Den som tar åt sig han var det! Detta verkar också vara etablisemangets slutsats.

  På tal om eminent slutledningsförmåga, vari ligger det rimliga och förnuftiga i att gå på gruppen män generellt, när man kan analysera och gå in i detaljerna på brottsstatistik? Att fördumma fakta vinner man inget på. *funderar* vid närmare eftertanke så ändrar jag det till: Jag önskar man inte vann något på att fördumma fakta. :(

  1. Macc,

   Jag tycker knappast att man kan säga att biskopen hetsade, såsom du påstår.

   Stridbar,

   I en kyrka bör präster och biskopar kunna få uttrycka sina åsikter om människors lika värde. Att Gud skapade människan och att Jesus älskar alla är ju någonting som kyrkan predikar hela tiden. Men visst, om inte Sverigedemokraterna gillar att lyssna på detta så är som självklart fria att lämna kyrkan såsom dom gjorde. Låt oss hoppas att dom även marscherar ut ur riksdagen, för gott, så fort någon börjar att prata om våra grundläggande demokratiska värderingar.

 5. Jag skrattar åt er som tror/tycker att SD är nazister/rasister/fascister/främlingsfientliga. Men jag skrattar mer åt er som är så förbannat okritiska till vad media rapporterar.

 6. Svenska kyrkan bör vara neutral och följa guds ord. Inte propagera för en demonstration som riktar sig direkt mot Sverigedemokraterna. Den kyrkliga makten ska och bör vara skild från den politiska. Idag fick vi alla ett tydligt bevis på att det tyvärr inte är så.

  Sedan kan man alltid fundera på om SD-riksdagsledamöterna skulle suttit kvar till talet var över. Undrar hur många av de övriga riksdagsledamöterna som skulle ha suttit kvar om biskopen predikat mot deras eget parti mitt i kyrkan. Vad tror du?

 7. Ni vänsterdrägg verkar inte ha mycket mellan öronen.

  Anledningen till att SD tågade ut ur kyrkan var INTE att biskopen började prata om rasism och främlingsfientlighet.

  Anledningen var den att Eva Brunne hyllade gårdagens demonstrationer där extrema våldsvänstern deltog med att bröla ut sitt äckliga sd-hat. SAMMA våldsvänster som uppmanar till hot och våld mot Sd-politiker. Kan ett politiskt ställningstagande bli mer uppenbart? Bra att Sd markerade detta och gick ut. Ingen ska behöva sitta i kyrkan och bli smutskastad på det viset.

  Biskopen skall be om ursäkt eller avgå!

  1. Ja, det var bra att SD gick, Burt. Det håller jag med om. Hoppas att dom även lämnar riksdagen.

   På vilket sätt hyllade Eva Brunne måndagens demonstrationer? Hon konstaterade ju endast att tusentals människor tog avstånd från rasism samt att det inte är värdigt en demokrati att göra skillnad på människor. Knappast en hyllning, eller hur?

   Kenth Ekeroth (SD) ska tydligen ha skakat av upprördhet, enligt egen utsago.

   Att någon kan att skaka av upprördhet på grund av att någon försvarar och står upp för våra grundläggande demokratiska värderingar är för mig helt vedervärdigt.

 8. Paramount: biskopen måste ha missat vad demonstrationerna var för – de tog inte som många påstår enbart avstånd från rasism, de var istället öppet riktade direkt mot SD.
  DET, och inget annat, var således vad hon sade sig stå bakom.
  Hur länge hade Lars Ohly suttit kvar i kyrkan (nu bemödade han sig ju inte om att vara där, så det blir hypotetiskt) om biskopen talat sig varm för anti-kommunistiska demonstrationståg? Hur hade kommentarerna om biskopens politiska ställningstagande sett ut då?

  1. John,

   Det är klart att demonstrationen riktade sig emot SD i och med att dom demonstrerade mot rasism och främlingsfientlighet. Sen säger visserligen SD att dom inte är rasister. Men där håller alla inte med. Att vilja dra ner på invandringen är inte rasism i sig, men det finns andra uttalanden som visar på att SD har rasistiska åsikter. T.ex att man målar ut invandrare och då särskilt alla invandrare från Mellanöstern som våldtäktsmän, kriminella o.s.v. Sen har ju faktiskt SD sina rötter i nazismen och i vit makt rörelsen (vitt ariskt motstånd, VAM), vilket borde få de flesta demokrater att rygga tillbaka.

   Det är möjligt att Lars Ohly också hade lämnat kyrkan. Det är också möjligt att han hade suttit kvar.

 9. Jag undrar hur många hemlösa eller sk flyktingar som bor hemma hos biskopen och Lars Ohly? Eller är de kanske främlingsfientliga när det kommer an på dem själva?

Kommentarer inaktiverade.