SÄPO utnyttjade som riktiga idioter

”Man kan spekulera i om Säpo kan ha blivit utnyttjade som riktiga idioter här. Det är ju vanligt att underrättelsetjänster sysslar med desinformation”. Det säger Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap, sedan den så kallade ”terrorutredningen i Göteborg” läggs ner och misstankarna mot de gripna männen skrivs av.

”Det finns inga misstankar mot oss. Det finns inget att utreda. Jag förstår inte hur detta kunnat uppstå. Det ska bli intressant att få höra polisens version av det här”, säger en av de gripna männen.

Det var som jag trodde

Det fanns inget riktigt hot mot Göteborg. Allting var påhittat. Finns det inga terrorister så hittar man på några. Jag vet dock inte om polisen och SÄPO har gjort detta medvetet – bara för att få öva lite grann, liksom. Eller om det är så som professorn i rättsvetenskap Dennis Töllborg säger: att det är vanligt att underrättelsetjänster sysslar med desinformation.

Detta torde vara det mest uppenbara. Att SÄPO och den svenska polisen har blivit lurade och utnyttjade som riktiga idioter.

Men vilken underrättelsetjänst kan i sådana fall ligga bakom detta?

Hmm…. ?

*tänk* … *tänk* …

Israeliska Mossad, såklart.

Det är ingen hemlighet att den israeliska regimen hatar palestinier, araber och muslimer. I Israel vill man dessutom att vi i Europa ska tycka illa om palestinier, att vi ska se dom som ett hot. Det är livsviktigt för Israel att våra sympatier ligger hos just Israel och inte hos palestinierna eftersom Israel då inte kommer att utsättas för några påtryckningar i den så kallade ”fredsprocessen”, utan kan istället fritt och obehindrat fortsätta att konfiskera palestinsk mark och bygga illegala bosättningar på ockuperad mark.

Den som har följt med i svensk media den senaste tiden har säkert märkt hur tonen mot araber och muslimer blivit hårdare och mer aggressiv de senaste 1-2 åren. Detta är en medveten strategi som drivs av pro-Israeliska och sionistiska grupperingar. Anledningen är att dessa människor tycker att staten Israel har skämt ut sig så mycket på sista tiden och fått så mycket dålig publicitet så att man måste liksom svärta ner sin motståndare och försöka utmåla denne som ”ond” och ”dålig” också.  Men när det inte finns någonting att gå på här i Sverige, så hittar man helt enkelt på saker, såsom detta ”terrorhot” mot Göteborg.

Mossad kontaktar SÄPO

– Det finns ett par palestinier i Göteborg som planerar ett terrorbrott mot staden.

Polisen spärrar av hela Göteborg i ett par dagar.

Media skriver stora rubriker.

Folk blir oroliga.

Det kommer ut att de misstänkta har palestinskt ursprung.

Israel och Mossad klappar händerna.

Mission Accomplished.

DN1, DN2, SvD1, Sydsvenskan

Annonser

5 reaktioner på ”SÄPO utnyttjade som riktiga idioter

 1. Ja, klart! Det kanske är en samling idioter, SÄPO-dårar, som dom betecknas i artikeln, -vad vet jag. Det är inte jag som kommer med påståendet, har ingten aning, men kanske, – en samling muppar kanske dom är, muppar som i alla tider lekt indianer och vita eller bov och polis. Ni vet väl att bovarna var altid vinare över poliserna, He He He He! Sätt en del av dom där lekfulla typerna på vanliga jobb, He he. Blir det mycket snö även denna vinter som den förra behövs takskottare, bara dom inte är höjdrädda dom där bov och polis-xxxx:arna. He He!!!!!! Billigt kan det bli, dom kan bo i några avlagda byggbarracker kanske, som dom Thailändska bärplockarna gjorde. Dom kanske skulle kunna slå sig ihop med några asiatiska bärplcockare.
  Vad är det för årskostnad på dom där sakerna, som takskottare, måntro…..

 2. Det finns en annan möjlighet än Mossad, den Syriska underättelsetjänsten. Det kostar ju väldigt lite för dem att jävlas med oppositionen i exil om det är SÄPO som gör det.

 3. Snälla. Skulle de ha stått att Säpo var intelligenta så skulle du säkert ha skrivit det.
  Stör mig på bloggar som DIREKT skriver av en artikel, plagierar hela idén och ordvalet.

  HUR kan du veta att säpos bedömning var felaktig. tänk dig man får in ett samtal, inom loppet av en timme sprängs en bomb Herr X är hjärnan bakom bomben.
  Tipset är så detaljerat att man inte kan bortse ifrån det. Klart att man slår till. griper personen, inleder förhör även om bevisning saknas. detta i förebyggande syfte.

  Personen som greps kommer med största sannolikhet få skadestånd i hundratusenkronorsklassen. Något han mer än gärna tar emot. Säpo agerade utifrån ett tips, ett tips som bedömdes som trovärdigt i och med dess detaljrika innehåll.

  Puss o kram!

  1. Jeff, rubriken är tänkt att fungera som ett citat, likt DN’s artikel där man citerar professorn i rubriken. Men ja, jag hade väl kunnat hitta på en annan rubrik, men jag tyckte att hans citat var ganska så bra så det fick fungera som en rubrik hos mig också :P

 4. Israel kanske inte är Guds bästa barn, men för att faktiskt tro att det som du verkar tro måste man vara blind för verkligheten. Judarna är de hatade, inte de hatande. Hamas och PLO är våldsverkare och terrorister. Osv. Detta är inte politisk propaganda, utan fakta.

  Svenska media har förövrigt en oresonlig anti-Israel bias. Om denna nu mjukas upp, vore detta bra.

Kommentarer inaktiverade.