Terror mot palestinska byar

Medan det ena odemokratiska lagförslaget efter det andra läggs fram i det israeliska parlamentet Knesset, så har den arabiske Knessetmedlemen Haneen Zoabi (kan även stavas Hanin Zoabi) fråntagits sina parlamentariska rättigheter, vilket bland annat betyder att hon fråntas rätten att inneha ett diplomatpass, hon förlorar rätten till ekonomiskt bistånd om hon skulle behöva juridisk hjälp. Hon får inte besöka länder som Israel inte har diplomatiska förbindelser med. Hon har också fråntagits rätten att delta i diskussioner i Knesset samt att rösta i parlamentsutskotten. Dessa rättigheter mister hon enbart därför att hon deltog i Ship to Gaza 2010.

Beslutet att frånta hennes rättigheter är uttryckligen ett politiskt beslut och etikkommitén agerar utanför sin jurisdiktion genom detta beslut. Beslutet ska fattas av en domstol och inte av en kommitté bestående av en majoritet av högeranhängare i Knesset, sa Zoabi.

Källa: Israeli Knesset member stripped of rights for participating in 2010 flotilla – International Middle East Media Center

Samtidigt som allt detta sker så fortsätter den israeliska armén att terrorisera palestinier och förstöra palestinska familjers levebröd. Israeliska soldater kom med schaktmaskiner till byn Beit Iksa som ligger i Östra Jerusalem och ryckte upp familjerna Hababa, Gheith och Hamayels olivträd. Detta gör Israel därför att de ska bygga en ny sektion av den olagliga Apartheidmuren som även har som syfte att illegalt konfiskera och stjäla mer palestinsk mark för att skapa lebensraum åt Israel att bygga fler olagliga bosättningar på.

Israeli Troops Uproot Olive Orchards Near Jerusalem

Israeliska soldater beslöt även att demolera ett palestinskt hus i den palestinska byn Al Zawiya i närheten av staden Salfit på Västbanken. Huset tillhörde Mahmoud Abeb Rabbo och byggdes för mer än 25 år sedan.

Källa: Troops Uproot Olive Orchards Near Jerusalem – International Middle East Media Center

Israeliska soldater invaderade även byn Talluza som ligger vid Nablus på Västbanken och kidnappade två palestinier. The WAFA News Agency rapporterar att 30 militära fordon invaderade byn och att soldater bröt sig in och letade igenom hus innan dom kidnappade Hussam Abu Shaqra, 52 år, och hans son Hazem, 28 år. Hussam och Hazem fick bindlar för ögonen och sattes i handfängsel innan dom fördes bort mot okänd ort. Invånare i byn anklagade de israeliska soldaterna för att ha plundrat hus och stulit guld och andra värdeföremål när dom sökte igenom husen i byn.

Israeliska soldater ska också ha kidnappat den 22-årige Mohammad Zayed från byn Al-Yamoun som ligger vid Jenin på Västbanken, och även invaderat och terroriserat ett flertal palestinska byar och städer sen i onsdags morse.

Källa: Israeli Military Invades Villages, Residents Claim Troops Stole Gold – International Middle East Media Center

Detta är palestiniernas vardag.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

3 reaktioner på ”Terror mot palestinska byar

    1. Terrorister? Ett ockuperat folk har ju såklart rätten till självförsvar på sin sida. Vad just dessa personer som Israel angrep och kidnappade var skyldiga till lär vi inte få veta. Kanske kastade dom en sten mot en ockupationssoldat eller mot ett militärt fordon.

  1. Att kasta en sten i ansiktet på en soldat är minst sagt ett motiv till gott om tid i finkan. Minns att Arafat skrev under på att Israel har den militära kontrollen i area B, och måste sköta säkerheten, både mot arabiska terrorister och västerländska vänsteridioter, men har de spår efter en terrorist som gjort något, in i area A stoppar ingen regel dem. Både stenkastningar och ;Molotovcocktails är vanliga. Israel har full kontroll över area C och måste självklart bevaka området från illegalt intrång från araber.

    Tipsa dom att sluta med terrorn så har de inga problem sen.

Kommentarer inaktiverade.