Jimmie Åkesson talar

”De hemska händelserna i Norge får inte leda till en häxjakt på åsikter, sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om händelserna i Norge” – DN

När får vi höra Jimmie Åkesson säga att de hemska händelserna i USA den 11:e september 2001 inte får leda till en häxjakt på åsikter eller på personer?

Vidare så rapporterar Svenska Dagbladet att Jimmie Åkesson är arg för att Sverigedemokraterna obefogat har skuldbelagts i debatten. Jimmie Åkesson menar att det är fel att skuldbelägga Sverigedemokraterna bara för att Sverigedemokraterna har samma åsikter som terroristen Anders Behring Breivik.

Samtidigt skuldbelägger Sverigedemokraterna invandrare och andra politiska partier såsom Moderaterna och Socialdemokraterna för allt som Sverigedemokraterna anser är fel i samhället.

Samtidigt skuldbelägger och håller Sverigedemokraterna personer med muslimsk bakgrund ansvariga för all islamistisk terror som sker runt om i världen – utan att dessa muslimer ens behöver dela de extrema åsikter som de så kallade islamiska terroristerna gör.

För Jimmi Åkesson och Sverigedemokraterna är det alltså okej att skuldbelägga hela folkgrupper och hålla dom ansvariga för vad några få gör. Men när en terrorist som uttrycker exakt samma åsikter som Sverigedemokrater gör så får man inte skuldbelägga Sverigedemokraterna för detta, eller ens be Sverigedemokraterna att ta avstånd från dessa åsikter.

Det går bra för Sverigedemokraterna att skuldbelägga och hålla alla andra politiska partier ansvariga för deras uttalanden och politik. Men andra politiska partier eller debattörer får inte hålla Sverigedemokraterna ansvariga för deras uttalanden. Då gråter Sverigedemokraterna ut i media och tycker att dom blir mobbade.

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Åkesson i försvarstal om Norge och SD

Annonser

14 reaktioner på ”Jimmie Åkesson talar

 1. Hade Sverige och Norge fått vara Svenskt resp Norskt så hade det här inte hänt. Så till alla som vi ha det mångkulturella samhället, förbered er, det kommer hände igen, frågan är bara på vilken sida av spektrumet det kommer smälla.

  1. Dude, Sverige är redan svenskt, och det blir inte mindre svenskt bara för att det bor människor här som tror på en annan religion än kristendomen. Däremot kan vi säga att om inte högerextremismen hade funnits så hade terroristattackerna i Norge aldrig ägt rum.

 2. Bra skrivet!
  Hatet som Sverige Demokraterna har spridit angående muslimer, invandrare, sjuka, arbetslösa bäddar för att i Sverige ska hända samma sak som hände i Norge!

 3. Ett slagträd

  Händelserna i Norge används som ett slagträd i debatten på ett orättfärdigt sätt. Att vara kritisk mot den förda svenska flykting och invandringspolitiken har mycket lite, om ens något gemensamt med en galnings våldsdåd i Norge att göra.

  Jag har släkt i Norge som förundrar sig över hur man från SD-kritiskt håll drar politisk nytta av en sådan tragedi som denna, hur man har mage att göra på detta sättet. Detta samtidigt som man tårögda sörjer de döda ungdomarna, snacka om hyckleri, men det är ju tyvärr det som präglat många politiska diskussioner i Sverige de senaste 25 åren, inte minst den ovan nämnda.

  1. Du kan ju inte förneka att terrordådet i Norge hade ett politiskt syfte. Det är hur klart och tydligt som helst. Detta intygas även av allt som terroristen Anders Breivik har sagt i tal och skrift. Att man även kritiserar Sverigedemokraterna nu beror ju på att det finns personer inom Sverigedemokraterna som tycker och tänker precis likadant som terroristen Anders Breivik. Det är ett politiskt terrordåd och det ska också diskuteras som ett sådant. Att sen Sverigedemokraterna inte gillar att dom nämns i denna debatt, det tror jag att folk med rätta skiter fullständigt i. Var det förresten inte Sverigedemokraterna som grät i media tidigare om att dom ville vara med i debatten? Nu är dom det. Gillar dom det inte så kan dom ju lägga ner sitt parti, eller se till att utesluta alla personer i partiet som uttrycker samma åsikter som terroristen Anders Breivik.

   1. På vilket sätt saknade då 9/11 politiskt syfte? Om alla islamkritiker ska göras kollektivt ansvariga för Breiviks attentat så måste motsvarande gälla muslimer och mångkulturalister för den islamiska terrorismen. Och är det den islamiska eller den islamkritiska terrorismen som är värst? Blev det jobbigt nu?

   2. Alla islamkritiker ska naturligtvis inte göras kollektivt ansvariga för Breiviks attentat. Vilket inte heller sker. Däremot ska personer som använder precis samma retorik och samma ord som Breivik när dom ska ”kritisera” invandringsfrågor och Islam skuldbeläggas. Dessa Sverigedemokrater har en del av skulden. Det går inte att bortse ifrån. Det är dessutom dessa Sverigedemokrater och så kallade ”islamkritiker” som började med att skuldbelägga hela folkgrupper. Nu tycker dom att dom själva upplever att dom blir dragna över en och samma kam, och då är det inte lika roligt längre? Hycklare.

 4. För 18 år sedan kom Samuel Huntingtons tankeväckande artikel och bok om civilisationernas kamp. Han ansåg att de kommande konflikterna i världen skulle stå mellan olika kulturer. Vilka han definierar i boken. Tyvärr måste man anse att han hade en hel del rätt. Tyvärr måste man väl också se, om man inte har svårt med självständigt tänkande, att SD pekar på en konflikt mellan olika invandrarkulturer och det svenska samhället. Här finns en hel del exempel att påvisa. Återigen tyvärr. Att man då man från politiskt- och medialt etablerat håll har åsikten att problematiken nästan inte finns, och framförallt att om du kritiserar den nuvarande invandringspolitik, med ca. hundratusen personer varje år, benämns islamofob eller liknande, blir diskussion både mycket intellektuellt pinsam, och egentligen även mycket skrämmande.

  1. Man kan föra en kritisk diskussion om invandringen utan att vara rasistisk eller fälla rasistiska uttalanden och påståenden.

   Men Sverigedemokraterna klarar inte av att föra en sådan diskussion. Dom faller hela tiden tillbaka till sina ursprungsrötter, d.v.s till nazismen och vit-makt-rörelsen, och uttrycker rena rasistiska uttalanden.

   Gång på gång så utmålar dom en enskild grupp av invandrare som ”det stora problemet” och som ”ett hot”. Anhängare och sympatisörer av terroristen och massmördaren Breivik fäller kommentarer som att man ska ”utrota parasiten”, ”ta ihjäl dem”, och bloggaren Fjordman som är en av bröderna Ekeroths (Sverigedemokraterna) stora hjältar skriver att ”Islam og alle de som praktiserer det må bli totalt og fysisk fjernet fra hele den vestlige verden”. Man förespråkar alltså samma lösnig som Heinrich Himmler gjorde i maj 1940 angående det ”judiska problemet”.

 5. Ett bra inlägg.
  Man ska minnas att Åkesson själv faktiskt skrev i Aftonbladet (hans egna ord!) att ”muslimer” är ”Sveriges största hot”. Alltså muslimer – inte islam eller islamistiska extremister.
  Åkesson är med andra ord själv en extrem xenofob. Precis av samma skrot och korn som Breivik. Använder man samma retorik och världsbild som en terrorist blir det väldigt svårt att ta avstånd från terroristen.

  Det är faktiskt mycket stor skillnad på muslimer i allmänhet och islamistiska extremister. De senare dödar ju faktiskt främst andra muslimer. SD och Breivik delar dock åsikter och retorik så tätt att denna skillnad inte syns. SD påstår att de tar avstånd från våld – men vad hjälper det när deras väljare inte gör det?

Kommentarer inaktiverade.