Ingen vill ta ansvar

Ingen vill vara ansvarig för dem, ingen vill betala för deras ”underhållning”, ända tills alla är ansvariga för att betala för skadorna, för poliser, rengöring, domstolar, advokater, fängelser, etc. Om du inte investerar i skolor och fritidsgårdar, så bör du vara beredd att investera i fängelser. Så frågan bör vara – vad är billigare och mer fördelaktigt för ett samhälle?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Svd1, Svd2

Annonser

5 reaktioner på ”Ingen vill ta ansvar

 1. Varför ska någon annan än de själva vara ansvariga? Människor borde börja ta ansvar för sig själva och sina barn och inte hela tiden skylla allt negativt som händer dom på någon eller något annat. Socioekonomiska faktorer får ansvarsfulla människor att bränna ner städer..not. Löjlig ursäkt.

 2. Jag förstår inte vad folk pratar om? ”ungdomarna har inget att göra”. Vill inte låta som en gammal gnällspik men för fyra fem år sedan när jag var i den åldern behövde jag inga fritidsgårdar och mystisk statsfinansierad underhållning för att inte löpa amok och vandalisera/misshandla.
  Exakt vad är det som saknas?
  Vilken idiot som helst kan leta reda på en gammal fotboll, hitta en parkeringsplats eller gräsplätt och spela lite, dra hem till en kompis och glo på tv eller vad man nu vill göra.
  Det är definitivt inte brist på saker att göra, det är att man väljer att göra idiotiska saker som är problemet.
  Varför drar inte folk den förklaringen på vuxna? Erik mördade och våldtog 10 personer, det är ju synd att staten inte kunde finansierat en hobby åt honom, då hade detta aldrig hänt. Stackars Erik.

 3. Har svårt att fatta din poäng. Är detta lite som med organiserad brottslighet, att om lokala företagare ej betalar till maffian så kommer de och knäcker ben, stjäl varor, och sedan bränner ner butiken?

  Jag fattar inte varför sådant ska hyllas eller försvaras. Bättre då att stoppa maffian istället för att försöka muta den.

 4. Självklart ska de som har plundrat och förstört ställas till svars i en domstol.

  Det är såklart även andra saker än enbart brist på ”fritidsgårdar och mystisk statsfinansierad underhållning” som är orsaken till upploppen.

  En nedmontering av välfärden, social utslagning, brist på jobb, och politiker som inte bryr sig om dessa medborgares situation, bara för att nämna några exempel.

  Det jag menar är att om politiker investerar i skolan, barn och ungdomar och i arbetslösa, istället för att ständigt skära ner på dessa områden, och istället för att investera i skattesänkningar för den en procenten superrika som redan har allting så skulle många människor i Storbritannien plötsligt känna sig som en del av samhället.

  Frågan är alltså vad som är mest fördelaktigt för samhället att investera i. I fattiga och utslagna områden, eller om det är mer fördelaktigt att investera i fängelser där man kan spärra in dessa människor när dom protesterar mot den sociala orättvisan?

Kommentarer inaktiverade.