Trygghet och tradition

Det högerextrema våldet fortsätter

EDL fascist drunks

Den högerextrema gruppen EDL (English Defence League) som består av fotbollshulliganer och fyllerister försökte i lördags att marchera på Londons gator trots det demonstrationsförbud som ålagts dem. Tusentals EDL-anhängare samlades i Aldgate i östra London där man började att supa och skrika slagord.

”Polisen grep 60 personer för våldsamt upplopp, fylleri och ordningsstörande”, rapporterar DN.

En organisatör från Unite Against Fascism berättar för den engelska tidningen The Guardian att EDL också hade fått demonstrationsförbud i Leicester:

”In Leicester, the EDL were also banned from marching but that had little effect in terms of minimising their violence,” he said. ”It stems from their ideology and a culture of heavy drinking.”

Vid ett tillfälle skanderade de högerextrema EDL-huliganerna att ”Du är avskum och du vet att du är det” till utländska turister. En asiatisk man som blev angripen skrek: ”Jag är lika engelsk som du är!”, rapporterar The Guardian.

Motdemonstranter samlades och ropade: ”they shall not pass” åt EDL-fylleristerna som till slut bussades iväg av polisen.

I oktober 2010 så anslöt sig en amerikansk rabbi och Tea Party-aktivist, Nachum Shifren, till EDL för att hålla ett tal där han bland annat sa att ”muslimer är hundar” samt att ”history will be recorded that on this day, read by our children for eternity, one group lit the spark to liberate us from the oppressors of our two governments and the leftist, fifth column, quisling press, and that it was the EDL which started the liberation of England from evil.” – EDL, International activities and support, Wikipedia

edl-rabbi-nachum-shifren-ok-to-murder-gays-apostates

Rabbi Nachum Shifren blev intervjuad i Speaker’s Corner, London, och fick frågan om hur kan anse sig vara en del av EDL som säger att dom kämpar mot muslimer för att dom ‘förföljer homosexuella och dödar avfällingar/apostater’ när hans egen heliga bok, Toran, säger att homosexuella och avfällingar/apostater ska mördas.

Rabbi Nachum Shifren försökte först att neka till att det finns en sådan lag i Toran, och när stycket läses upp för honom så försöker han att avleda frågan, men erkänner till slut att lagen finns där i hans heliga bok. Och på frågan om han tycker att Gud har rätt när han säger att man ska döda homosexuella så svarar Rabbi Nachum Shifren till slut även ja på den frågan. Men innan han hinner svara på om det är rätt att även mörda apostater så tycker hans EDL-kompisar att det är dags att gå, och intervjun avbryts.

Källa: EDL’s Rabbi Nachum Shifren at Speaker’s Corner, London | EDL’s Rabbi Nachum Shifren

SD-politiker inblandad i krogbråk

sdHär hemma i Sverige tycks våra högerextrema också vara inblandade i våldsamheter och fyllerier. DN rapporterar att en SD-politiker har varit inblandad i ett krogbråk vid Stureplan i Stockholm där han ska ha misshandlat en krogvakt. När alkoholen rinner in, rinner vettet ut, sägs det. Det här är väl inte första gången som Sverigedemokrater verkar ha problem med alkoholen? I början av året blev Sverigedemokraternas riksdagsman William Petzäll gripen av polisen för fylleri. Den historien slutade med att han tog en ”timeout”. En månad senare var han tillbaka i riksdagen igen.

Nu är det visserligen inte hela världen om man i sin ungdom dricker lite mycket alkohol på en fest. Det har vi nog alla gjort både en och tio gånger – visserligen utan att bli omhändertagen av polisen för fylleri. Men som riksdagsman borde man ha ett bättre omdöme. Det är nog inte många kan ha ett stort förtroende för en riksdagsman som inte kan hantera alkoholen, eller för någon som tar till våld och misshandlar tjänstemän (en krogvakt) som i den senaste SD-skandalen.

Man bör även ställa sig frågan om man kan ha förtroende för ett politiskt parti där sådana här saker tycks upprepa sig, likt en tradition. Frågan är också om man som medborgare kan känna sig trygg när Sverigedemokrater har hällt i sig alkohol och är ute på stan?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

6 reaktioner på ”Trygghet och tradition

 1. Angående inslaget om EDL, huliganbeteende och div. grova generaliseringar så tror jag tyvärr en hög ungdomsarbetslöshet, en hög invandring och en avsaknad av en öppen, nyanserad debatt där påföljande problem inte öppet diskuteras har lagt grunden till den nationellt och socialt orienterade oro vi nu ser manifestera sig i diverse länder. Generaliseringar från båda sidor bidrar tyvärr till att polarisera samhället och de med våldsam läggning på bägge sidor tar beklagligtvis till våld. En liberal invandringspolitik som inte är anpassad till det aktuella arbetskraftsbehovet i berörda länder sticker tyvärr i ögonen på folk och det drabbar kanske tydligast folk med iögonfallande utländsk bakgrund. Jag tycker man gott och väl kan ifrågasätta argumenten för en förebyggande ”arbetskraftsinvandring” av reservarbetskraft för att se till att ”fylla luckorna efter 40-talisterna”. En stor den av 40-talisterna har redan gått i pension och ungdomsarbetslösheten är för närvarande skyhög. Om det uppstår en tydlig arbetskraftsbrist i vissa yrken så kommer säkert lön och tillgängliga arbeten att locka arbeterare till dessa yrken på relativt kort varsel, även från utlandet. Vi läste ju t.ex. senast i somras om hur Samres rekryterar telefonister i Sengal för att ta hand om färdtjänstbeställningar i Sverige (http://www.dn.se/nyheter/sverige/ring-fardtjansten–hamna-i-senegal). Vi vet således inte hur effektiviseringar och outsourcing påverkar det framtida arbetskraftsbehovet. Om landet har behov av ungdomar och landsbygden håller på att tömmas på befolkning så är det inte en ”quick fix” att importera ny befolkning och hoppas på att de klarar sig bättre än de infödda. Jag tycker att man primärt bör se till att den befolkning som redan befinner sig på plats har arbete, känner sig trygga och har nog med framtidstro att bilda familj och t.ex. stanna kvar i glesbyggden och på småorter,

 2. Tidningarna får nästan EDL att framstå som motsvarigheter till svensk vänster, samma metoder – olika agendor. Den som går emot islamisk extremism ska förstås inte räkna med några hedersomdömen i media.

  Almqvist hävdar sig oskyldig, och jag förstår att du vill döma honom på förhand. Alla människors lika rätt inför lagen är ingenting värt för vänstern. Men faktum är att inte ens Aftonbladet dömt honom Almqvist på förhand, utan ställer hans version mot dörrvakternas i sin artikel. Dörrvakterna hade inte räknat med 2 SÄPOvakter, som ingrep mot misshandelsförsöket av Almqvist och som dessutom lär vittna.

  Särskilt vid 0:51
  :-)

 3. Läs på lite om vad som egentligen verkar ha hänt med ”SD-politikern”. Om du tror på TT:s version så är du rätt naiv. T.o.m SvD skriver rätt normalt om det hela, men TT…alltså, ren kommunistpropaganda är det ju…

 4. Erik Almqvist säger ni? Ni menar han som var ute och slogs på stan förra året? Pressekreteraren?

  Och nu har han tydligen varit ute på stan igen och bråkat på en krog och blivit polisanmäld? Vilket fint litet parti ni har. När Sverigedemokraternas argument tryter så kommer knytnävarna fram. Moget.

 5. Nu har Erik Almqvist blivit polisanmäld igen. Han är misstänkt för förtal efter att ha lagt ut en ordningsvakts personuppgifter på webben. Erik Almqvist är också anmäld för hatbrott efter att ha skrikit ”blattejävel” åt ordningsvakten. Och enligt Aftonbladet misstänker polisen att Erik Almqvist var narkotikapåverkad eftersom han enligt anmälan ”flipprar med fingrarna, har stora pupiller och muntorrhet”.

  Och i Youtube-videon här ovan som jag postade så kan man se en aggressiv Erik Almqvist som mitt på en gata sparkar på en kille och viftar med sina knytnävar som att han vill inleda en boxningsmatch.

  I vilket annat parti som helst så skulle det vara omöjligt för någon att sitta kvar efter sådana här händelser. Det går inte att ha något som helst förtroende för Erik Almqvist efter detta.

Kommentarer inaktiverade.