När USA torterar så heter det Standard operating procedure

När USA torterar så heter det Standard operating procedure. När Syrien torterar så heter det Brott mot mänskligheten.

Bara så att ni vet.

USA’s kritik blir milt sagt ganska uddlös – ja nästan löjlig, när dom ska fördöma Syrien för tortyr. Bara Gud vet hur många som USA har torterat till döds i Guantanamo Bay detention camp och i Abu Ghraib. Bara Gud vet hur många människor som USA har skickat till Mubarak’s regim i Egypten och till andra länder för att torteras. Både USA och Storbritannien samarbetade ju med Libyen och Muammar al-Gaddafi (In bed with Gadaffi – the British, US and Libyan torture team).

Kanske har USA även skickat fångar för tortyr till Syrien? Det land och regim som man nu fördömer.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

DN, SvD

Annonser

4 reaktioner på ”När USA torterar så heter det Standard operating procedure

  1. Håller med dig fullständigt !
    Usa och allierade har gjort tortyr till nåt legitimt , de har avkriminaliserat denna hemska metod.

  2. Det blir så. Allt är ett ohyggligt politiskt spel. Och vi kan bara hoppas att detta spel någon gång gynnar den lilla människan som detta i slutändan drabbas, om det så är i tortyrkammaren eller när ditt hur skall raseras av en bulldozer.

  3. Du spekulerar när du säger… Endast Gud vet… Det är betydligt mer insyn och insides kritik med konsekvenser i USAs misshandlande i Guatanamo Bay och i Abu Ghraib. Obamas försök att stänga Gitmo har hittills misslyckats. USA anfölls 9/11, inte av en nation men av en grupp. Det var en krigshandling. USA liksom Europa och resten av världen var sena att kritisera Assad, även när han brutalt skjuter sin egen befolkning i tusentals. Det finns ingen anledning att ursäkta Assad.

  4. Till alla som vill att ha ”internationellt skydd” för befolkning i Syrien, titta på filmen The Whistleblower så får ni en uppfattning om vad ”internationellt skydd” innebär.

Kommentarer inaktiverade.