När kongressen bestämmer

DN rapporterar att den amerikanska kongressen har beslutat att dra in sitt ekonomiska bistånd till Palestina eftersom den palestinska presidenten Mahmud Abbas ansökte om ett FN-medlemskap åt Palestinas vägnar.

Ghassan Khatib, talesperson för den Palestinska myndigheten säger att den ”Palestinska myndigheten inte har gjort något felaktigt eller olagligt” och att ”det är ironiskt att man blir straffad för att man kontaktar FN”.

Man får komma ihåg att detta är den amerikanska kongressens beslut, och inte nödvändigtvis ett beslut som övriga amerikaner står bakom.

Den förre amerikanske presidenten Bill Clinton säger t.ex så här: ”Alla vet om att den amerikanska kongressen är det Israel-vänligaste parlamentariska organet i världen. Den behöver inte bevisa det.

2008 så skrev den Israeliska tidningen Haaretz, bland många andra, att antalet judar i den amerikanske kongressen väntas bli rekordhögt: Record Number of Jews slated for next U.S. Congress

Det är alltså när denna kongress får bestämma som det vänds upp och ner på begreppet rätt och fel. Fel blir rätt, och rätt blir fel.

Att kontakta FN – ett internationellt organ dit länder vänder sig till dagligen, är fel och anses som hotfullt, och detta måste därför bestraffas. Israel självt kan däremot fortsätta att ensidigt bygga illegala bosättningar på ockuperad mark vilket är ett brott mot internationella lagar. Detta är någonting som anses vara rätt i den amerikanska kongressens ögon. Lagbrott är rätt, laglydighet är brottsligt och ska bestraffas.

Man kan också notera att det är först nu när Bill Clinton inte längre är president som han verkar kunna uttala sig fritt i frågan. Detta är en omöjlighet för en sittande amerikansk president.

Att USA ställer in sitt ekonomiska bistånd till Palestina behöver dock inte vara någonting jättedåligt. Man kan se det som att den Palestinska myndigheten frigör sig från USA och blir mer oberoende. USA betalar inte längre ut mutor till Abbas. Om bara USA nu kunde frigöra sig från Israel, AIPAC, och de sionistiska krafterna i kongressen så vore även det bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser