Enligt fd Mossad chef är ultra-ortodoxa judar ett större hot mot Israels existens än vad Iran är

Ephraim Halevy som var chef för den Israeliska underrättelsetjänsten Mossad under åren 1998-2002 menar att radikaliserade ultra-ortodoxa judar är ett större hot mot Israels existens än vad Iran är.

Detta sa han till Israeliska Ynet News i fredags.

Detta uttalande rör upp starka känslor i Israel där man i flera år nu har utmålat Iran som det största hotet, inte bara mot Israel utan även att Iran skulle vara det största hotet mot USA och resten av världen. Israel har t.o.m ett flertal gånger kommit med förtäckta hot om att attackera och bomba Iran. Det senaste häromdagen.

Detta trots att Iran är ett relativt fredligt land som inte har angripit något annat land på över 200 år. Iran självt har dock blivit angripit. T.ex av Irak, understödja av CIA/USA. Och nu hotar Israel, USA och Storbritannien Iran med krig eftersom man påstår, utan att kunna presentera några faktiska bevis – att Iran snart har tillgång till kärnvapen.

Iran själva har hela tiden konsekvent förnekat att man eftersträvar kärnvapen. Deras kärnkraftsprogram är enbart för civilt fredligt bruk, har man hela tiden sagt från Iranskt håll. Att bygga kärnkraftsanläggningar för energibehov är någonting som alla länder har rätt till.

Så länge krigshetsarna i Israel/USA inte kan presentera några bevis för att Iran verkligen har eller bygger kärnvapen så finns det ingen anledning att tro att Iran har dom eller att dom bygger dem. De som nu basunerar ut att Iran har kärnvapen är samma lögnare som dyrt och heligt påstod att Saddam Hussein hade Weapons of Mass Destruction och att Irak kunde avfyra dessa inom 45 minuter. Man stod t.o.m inför FN’s säkerhetsråd och presenterade fabricerade ‘bevis’ och lögner inför hela omvärlden. Allt för att kunna få starta krig. Ett krig som har tagit död på över hundra tusen människor. Civila Irakier, kvinnor och barn. Över hundra tusen.

Ska man tro på lögnare igen?

Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me
"Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me" – George W Bush, President of the United States

DN.se skriver man att: ”Iran har tagit platsen som det största hotet mot USA sedan al-Qaidas makt minskat”.

Och nu måste USA såklart bomba detta hot. Den kriminella regimen i Israel vill ju dessutom gärna det. Vad ska USA göra annars liksom? Att döda hundratusentals människor, att bomba och kriga är den enda lösningen på alla problem.

Efter att man har bombat detta hot – vem står näst på tur? Vilket blir nästa folk som ska bombas? Och när man har bombat alla, vem ska USA bomba då? Sig själva kanske? Ja den som lever får väl se.

Om vi går tillbaka till den f.d Mossad-chefen Ephraim Halevy och hans uttalande att ultra-ortodoxa judar är det största hotet mot Israels existens och inte Iran. Betyder det att den högerextrema regimen i Israel kan tänka sig att börja bomba ultra-ortodoxa judar i Israel? Kommer omvärlden i sådana fall att ingripa för att rädda dessa judar från utplåning? Eller kommer USA att ställa upp på Israels sida som vanligt och hjälpa till att bomba lite? Kanske även Folkpartiet vill skicka några JAS-plan för att hjälpa till?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

En reaktion på ”Enligt fd Mossad chef är ultra-ortodoxa judar ett större hot mot Israels existens än vad Iran är

  1. Jösses vad jag är trött på USA. Snälla, kan någon jämna Washington med marken ? Har jobbat med mänskliga rättigheter det mesta av mitt liv, och det mesta av mitt arbete har gått åt till att protestera till presidenter i USA. Detta ska visst aldrig ta slut…. Dessutom kan en attack leda till storkrig i världen när delar av den muslimska världen reser sig mot Israel och USA, medan NATO tvingas försvara Israel och USA.

Kommentarer inaktiverade.