Israel godkänner rasism

Enligt Israel National News röstade det Israeliska parlamentet Knesset i onsdags den 28 december 2011 ner ett lagförslag som skulle förbjuda publicering av rasistiskt material och uppvigling till rashat. Lagförslaget skulle också ha utökat definitionen av rasism och var tänkt att göra rasism till en kriminell och civilrättslig brottslig handling och vara straffbart enligt lag. Majoriteten av Israeliska Knessets medlemmar motsatte sig detta.

I Israel tycker man uppenbarligen att rasism och uppvigling till rashat är helt i sin ordning.

Jag undrar vad Abe Foxman och hans Anti-Defamation League tycker om detta? Vad skulle Israel självt tycka och säga om man i t.ex Tyskland och i övriga Europa röstade ner lagförslag som förbjuder rasism och rashat?

Samtidigt som Israel blir allt mindre demokratiskt och mer extremistiskt – USA’s utrikesminister Hillary Clinton jämförde nyligen Israel med Iran vilket inte är så konstigt eftersom det i den Israeliska regeringen finns ultra-religiösa och fundamentalistiska partier och krafter, som t.ex Shas och Avigdor Lieberman. Hillary Clinton uttryckte sin chock över den växande diskriminering som kvinnor utsätts för i Israel. Segregation och könsapartheid. Det har rapporterats om att kvinnor i IDF inte får sjunga eftersom religiösa soldater då har tagit illa vid sig. Kvinnor måste sitta längst bak i bussar i Jerusalem trots att denna företeelse är olaglig enligt Israels högsta domstol. Kvinnor får inte promenera på trottoaren hur som helst. Kvinnor måste hålla sig borta från männens trottoarer, annars kan kvinnorna bli attackerade med tårgas av religiösa män. Om en kvinna inte klär sig modest så riskerar hon att bli spottad på och bli kallad hora, vilket en 8-årig liten flicka nyligen råkade ut för.

Israel har föreslagit en lag som, om inte helt förhindrar, så avsevärt försvårar för frivilligorganisationer och människorättsorganisationer att utföra sitt arbete i Israel.

Israels regering motarbetar oppositionell media som rapporterar om premiärministern Netanyahu på ett sätt som Netanyahu inte gillar. Det hela påminner lite grann om Putin i Ryssland.

Den Israeliska regeringen har också stängt ner en liberal och fredsstödjande Israelisk-Palestinsk radiostation, med motiveringen att radiostationen var ”radikal och uppviglade mot Israel”.

I Israel ville man inte höra någon kritik av demokratins tillstånd i Israel, utan man blev som vanligt rasande, och reagerade kraftfullt mot Hillary Clinton: Government ministers react sharply to Clinton’s criticism of Israeli democracy och från Israeliskt håll hävde man bland annat ur sig att ”I don’t know many better democracies in the world.” samt det vanliga slagordet att ”Israel is the only democratic country in the Middle East”.

Det finns till och med skribenter på bland annat Jerusalem Post som menar att Hillary Clinton (och President Obama) är klassiska antisemiter på grund av ”det sätt som administrationen behandlar Israel”: The Neocons Have Finally Snapped

Detta trots att Hillary Clintons åsikt i frågan om stöd till frivilligorganisationer delas av The Anti-Defamation League, och trots att Obama-administrationen i stort sett har gjort allting som Israel, Netanyahu och den Israeliska lobbyn har begärt. Till exempel: inte fördömt de illegala israeliska bosättningarna, ett fortsatt militärt och ekonomiskt stöd till Israel trots att den amerikanska ekonomin inte går ihop självt, röstat nej till Palestinas medlemskap i UNESCO, lovat att lägga in sitt veto mot ett erkännande av en Palestinsk stat i FN’s säkerhetsråd, etc, o.s.v. Om allt detta är klassisk anti-semitism vad var då det som det judiska folket utsattes för i 30- och 40-talets Tyskland?

Som sagt, medan Israel blir allt mindre demokratiskt och liberalt har det istället blivit mer extremistiskt och intolerant. Det senaste halvåret har vi sett en dramatisk ökning av våldsamma attacker utförda av högerextremistiska bosättare mot inte bara palestinska bönder och samhällen utan även mot vänsteroppositionella judar/israeler och mot den Israeliska armén självt.

Medan Hamas bekräftar att man tänker byta taktik och överge den väpnade kampen och attacker mot Israel (man förbehåller sig dock rätten till självförsvar om man blir attackerade av Israel) till förmån för ett icke-våldsamt motstånd. Detta är ett steg i den pågående försoningen mellan Hamas och Fatah, som Israel naturligtvis är emot. Fred och försoning = dåligt. Krig och terror = bra.

Och medan den Palestinska myndigheten erbjuder Israel att återuppta fredsförhandlingarna utan att först kräva ett stopp på byggandet av bosättningar på ockuperad mark, så går den Israeliska regimen på 3-årsdagen av Kriget mot Gaza ut och förklarar att man förr eller senare tänker inleda ett nytt och betydande anfall mot Gaza – ett Gaza som har varit utsatt för en omänsklig belägring i över tre år, och att detta nya anfall kommer att vara ”snabbt och smärtsamt”. Som ungefär för tre år sedan då när Israel anföll Gaza och dödade över 1400 civila (inkl kvinnor och barn) och sårade över 5300 och anföll både FN-skolor, sjukhus och moskéer till höger och vänster med sin högteknologiska och precisionssäkra vapenarsenal. Snabbt och smärtsamt. Ja, missiler är snabba och vit-fosfor-granater är smärtsamma.

Israels högste militära officer, Benny Gantz, firade 3-års jubileumet av kriget mot Gaza med att säga att det var en ”utmärkt operation”. Över 1400 civila dödsoffer är utmärkt.

It was ”an excellent operation that achieved deterrence”. Alltså, en lyckad operation som uppnådde sitt avskräckningssyfte. Det vill säga, syftet med Israels krig mot Gaza var att sätta skräck i Gazas civilbefolkning. Det är alltså ren och skär terrorism som vi pratar om, och Israels högste militära befälhavare erkänner detta själv.

Så nu väntar vi bara på att EU, USA och FN ska terrorstämpla Israel, införa sanktioner mot regimen, kräva dess avgång, dess arrestering, och hota med militärt våld om regimen i Israel inte lyder.

Att hälften av Gazas 1,5 miljon invånare är barn tycks inte vara någonting som bekymrar honom eller Israel särskilt mycket. Tvärtom, Israels högsta militära befälhavare är så upprymd och glad över det förra kriget mot Gaza att han tänker starta ett nytt krig mot Gazas belägrade befolkning. Israel är ju den ”enda liberala demokratin i Mellanöstern” så det är klart att man då kan föra krig mot en civilbefolkning som till hälften består av barn i syfte att sätta skräck i dom. Swift and painful, dessutom.

Detta medan Hamas bekräftar att man tänker överge den väpnade kampen och medan den Palestinska myndigheten erbjuder Israel att förnya fredssamtalen.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2

Annonser