Francois Hollande är den stora faran – inte Golden Dawn

Efter att nynazister blev invalda i Greklands parlament så uttrycker sig presidenten för den judiska församlingens centralråd, David Saltiel, mycket försiktigt med att säga: ”den judiska församlingen undersöker situationen”.

David Saltiel lägger till: ”Just nu så har inte Golden Dawn attackerat judar, istället dom har attackerat invandrare”.

Källa: After elections, Greece’s Jews come to terms with neo-Nazi triumph

Då finns det ingen anledning till större oro alltså. Nynazisterna har än så länge bara attackerat invandrare (afrikaner och muslimer får man förmoda?) och ej judar. Så det finns därför ingen anledning för den judiska församlingen att ta ett klart och tydligt ställningstagande mot nynazisterna.

När församlingen säger att dom ska ‘undersöka situationen’ så undrar jag om dom ska kolla med Netanyahu, Likud och den så kallade Counterjihadrörelsen först och se ifall det kan vara så att Golden Dawn, likt alla andra högerextrema partier med rötter i nazismen och vit-makt-rörelsen i Europa idag – ifall Golden Dawn också stödjer Likud och är pro-sionister. Det kanske är därför den judiska församlingen i Grekland uttrycker sig så försiktigt. Om Golden Dawn är pro-sionistiskt så vill man väl inte ta avstånd från dem?

Efter valet i Frankrike häromdagen där Socialdemokraternas Francois Hollande vann valet så är man inte lika försiktig med uttalanden. Tvärtom så uttrycks det skarpa uttalanden mot Francois Hollande. I Netanyas franska församling så är man ‘besvikna’ på valresultatet eftersom man menar att ‘Francois Hollande kommer att bry sig om muslimer‘. Man säger också att Francois Hollande är ‘en fara för judar‘.

Intressant att se att man tycks se Socialdemokrater som en större fara för judar än nynazister.

Källa: French olim: Hollande bad for Jews

Vidare kan jag läsa i svensk media att Francois Hollande är en vän av EU. Sveriges finansminister Anders Borg prisar Francois Hollande, och statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar Francois Hollande. Då undrar jag… Är Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och EU antisemiter?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

DN1, DN2, DN3, DN4, SvD

Annonser