Vem är terrorist?

Vem är det som är terrorist?

Palestinska motståndsrörelsen avfyrade i lördags raketer mot en av den Israeliska ockupationsmaktens militära fordon – en militärjeep. Fyra ockupationssoldater skadades, enligt AFP, Reuters och TT. Israel svarade med långtgående flygattacker mot Gaza och dess civilbefolkning. Rapporter om 5 döda och ett trettiotal skadade har kommit in.

 

 

 

Israels ockupation av Gaza och Västbanken är olaglig enligt internationell lag. Israel bestrider dock detta eftersom man menar att Gud gav Israel området. Israel menar att Guds lagar väger tyngre än en domstols lagar. Men om vi ska följa Guds lagar så kommer vi antagligen att få börja rita om alla gränser på världskartan. I Israel tycks man inte förstå att det inte finns en domstol i hela världen som skulle döma efter vad en påstådd ”Gud” möjligtvis ska ha sagt för flera tusen år sedan.

Medan den palestinska motståndsrörelsen attackerar olagliga ockupationssoldater så attackerar Israel civila mål: hus och hem, civila män, kvinnor och barn.

Om vi ska använda samma måttstock på Israel som vi använder mot alla andra, så ska vi nu stämpla Israel som en terrorstat och införa sanktioner mot och isolera Israel.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,

SvD, DN

Annonser