I fokus

Affärsinnehavare av afrikanskt ursprung fick sina fönsterrutor krossade och butiker plundrade

Dramatisk ökning av pogromer i Israel

Antalet attacker från bosättare mot palestinier har ökat med cirka 150 procent varje år sedan 2008, med 154 attacker bara under första halvåret i år, rapporterar Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights, OHCHR).

Läs mer →

Apartheid Wall

Israeliska judar stöder Apartheid

En ny Israelisk studie avslöjar att anti-arabiska, högerextrema, ultra-nationalistiska åsikter stöds av en oroande majoritet av Israels judar. Studien visar att en majoritet av Israels judar stöder och vill ha rasistiska Apartheidlagar. Studien säger också att en majoritet, 58%, av Israels judar redan anser att Israel utövar Apartheid mot icke-judar.

Läs mer →

Gas the Arabs

Israel godkänner rasism

Enligt Israel National News röstade det Israeliska parlamentet Knesset i onsdags den 28 december 2011 ner ett lagförslag som skulle förbjuda publicering av rasistiskt material och uppvigling till rashat. Lagförslaget skulle också ha utökat definitionen av rasism och var tänkt att göra rasism till en kriminell och civilrättslig brottslig handling och vara straffbart enligt lag. Majoriteten av Israeliska Knessets medlemmar motsatte sig detta.

Läs mer →

Palestinian Statehood

En självständig Palestinsk stat är grunden för fred

En självständig Palestinsk stat är själva grunden och en nödvändig förutsättning för en fredlig samlevnad mellan Palestina och Israel. Det är något som bidrar till en bestående fred och säkerhet i Mellanöstern.

Läs mer →

Two State Solution

Är Israel för en tvåstatslösning?

Nej, det är inte mycket som talar för det, trots att Uri Rothman (talesperson på Israels ambassad i Stockholm) försöker att ge sken för det i en artikel i DN idag där han angriper Per Gahrton. Vad är det då som talar för att Israel inte är för en tvåstatslösning?

Läs mer →

Home demolitions to make way for illegal Israeli settlements

Omvärlden blundar medan Israel underminerar freden

Omvärlden går omkring och låtsas som att Israel är intresserad av fred och att Israel är för en tvåstatslösning – när det i själva verket är precis tvärtom. Nethanyahu har vid upprepade tillfällen sagt klart och tydligt att Israel tänker fortsätta att bygga judiska bosättningar på ockuperade Palestinska områden, vilket också är precis vad som sker nu. Att bebygga områden och föra över sin egen befolkning till områden som man ockuperar är ett krigsbrott.

Läs mer →

Palestinian Loss of Land Map 2010 Wiped off the map

Israel förnekar Palestinas rätt att existera

Ockupationsmakten Israel visar nu klart och tydligt för omvärlden att man förnekar Palestinas rätt att existera. Regimen i Israel har tidigare förklarat att man inte tänker sluta att bygga bosättningar på ockuperad mark, och nu visar man att man är emot en Palestinsk stat genom att motsätta sig ett FN-erkännande av en palestinsk stat. Israeliska Likuds stadgar erkänner dessutom inte Palestinas rätt att existera.

Läs mer →

FN resolutioner mot Israel

Resolutioner mot Israel antagna i FN’s Säkerhetsråd

En lista över FN:s säkerhetsråds resolutioner som är direkt kritiska mot Israel för dess brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner, FN-stadgan, Genèvekonventionen, internationell terrorism eller andra brott mot folkrätten.

Läs mer →

boycott-apartheid-israel

Olagligt att bojkotta Israel

När det i Israel utbröt en hetsig debatt i parlamentet till försvar för yttrandefriheten och demokratin, så tycks det som att i USA och Frankrike så har lagen mot bojkott av Israel röstats igenom utan att det har föregåtts av en hetsig debatt till försvar mot yttrandefriheten. USA och Frankrike brukar ju annars vara de som vanligtvis ställer sig upp och försvarar yttrandefriheten. Men här tycks bojkottlagen ha blivit en gällande lag i det tysta.

Läs mer →

Yttrandefriheten i Israel

Yttrandefrihet

Det Israeliska demokrati-indexet för 2010, som nyligen publicerades av Israel Democracy Institute, visar att nästan 40 procent av Israelerna tycker att det är för mycket yttrandefrihet i Israel. 59 procent av de Israeliska judar som identifierar sig till höger på den politiska skalan, och 49 procent av dem som säger att de är i mitten samt 39 procent av dem som står till vänster, tycker att mänskliga och medborgerliga rättighetsgrupper som Föreningen för medborgerliga rättigheter i Israel och B’Tselem är skadligt för Israel.

Läs mer →

International-Red-Cross-international-red-cross-logo

Israels bosättningar är illegala

Det är inget orimligt krav att kräva av Israel att dom ska sluta begå systematiska brott mot krigets lagar. Att föra över sin egen befolkning och bebygga ockuperad mark är ett krigsbrott, och det är just det som Israel gör sig skyldig till när dom bygger bosättningar på ockuperad mark. Så här säger Genevekonventionen…

Läs mer →


En påminnelse till alla pensionärer och äldre

En påminnelse till alla pensionärer samt till alla andra som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna.

Läs mer →

Vilka inspirerar Anders Behring Breivik?

Detta nätverk som leds och finansieras av ledande sionister i USA och Israel är tvångsmässigt fixerad vid den förmodade spridningen av muslimskt inflytande i Amerika och Europa. Dess apparat spänner över kontinenter, och sträcker sig från aktivister i Tea Party rörelsen i USA till den europeiska extremhögern där personer som t.ex Geert Wilders (PVV) i Nederländerna, Ted och Kent Ekeroth (SD) i Sverige, Filip Dewinter (Vlaams Belang) i Belgien, och Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteinu) i Israel finns med.

Läs mer →

Hatkampanj mot Norge och mordoffren

Det råder full aktivitet bland sionister och pro-Israeler på nätet. En hatkampanj har satts igång mot Norge och mot de mördade ungdomarna på Utöya. Kampanjen tycks vara organiserad då alla i princip sprider exakt samma budskap – det vill säga att Norge är antisemitiskt och att ungdomarna på Utöya kan liknas vid Hitler Youth.

Läs mer →

Det här är Anders Behring Breivik och hans motiv

Anders Behring Breivik är en terrorist med starka nationalistiska, sionistiska och islamofobiska åsikter. Han uttrycker även klassiska nazistiska åsikter i sitt manifest, t.ex det att raser inte ska blandas

Läs mer →

Annonser