Är Gaza Israeliskt nu?

Israel anklagar Ship to Gaza’s besättning för att de ”illegalt har försökt ta sig in i Israel”. Enligt Ship to Gaza så kommer man att vägra att skriva under ett sådant erkännande, skriver SvD.

Men vänta nu lite grann. Ship to Gaza försökte ju att ta sig till Gaza vilket är Palestinskt område. Så Ship to Gaza har inte alls ”försökt att illegalt ta sig in i Israel”.

Estelle’s besättning fördes till Israel med militärt våld och mot sin vilja. Besättningen blev helt enkelt kidnappade till Israel, på internationellt vatten, av maskerade sjörövare utsända av den Israeliska staten. Ship to Gaza borde dra Israel inför rätta.

Fartyg kapas och besättningar kidnappas på andra håll i världen också. I dessa områden patrullerar nu krigsfartyg från NATO för att skydda civila fartyg. NATO bör nu även börja att patrullera Medelhavet och skydda civila fartyg från de Israeliska sjörövarna. Kanske bör man även skicka en invasionsstyrka mot sjörövarnästet Ashdod? Bara en tanke. Det kan finnas fler kidnappade människor där. Om inte annat så bör NATO avsätta den kriminella regeringen i Israel. Det går ju bra att ingripa i alla möjliga länder så varför inte i Israel också?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

SvD, Aftonbladet, DN

Annonser

En reaktion på ”Är Gaza Israeliskt nu?

Kommentarer inaktiverade.